Între două crize: Patronul unei fabrici şi-a trimis angajaţii la dezintoxicare forţat de lipsa de personal nou şi de criza opioidelor din SUA

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 mai 2018 392 afişări

Între două crize: Patronul unei fabrici şi-a trimis angajaţii la dezintoxicare forţat de lipsa de personal nou şi de criza opioidelor din SUA

În medie, unul din zece aplicanţi pentru locurile de muncă disponibile la o fabrică din Richmond, Indiana, au picat testul antidrog, ceea ce i-a descalificat încă de la început.

În plus, mare parte din cei 450 de angajaţi ai fabricii au picat testele antidrog aleatorii desfăşurate de antreprenorul John Stroup, potrivit CNN.

Criza opioidelor făcea ravagii în regiune, iar CEO-ul producătorului de componente de reţea Belden se confrunta în iarna anului 2017 cu lipsa de personal şi cu o serie masivă de comenzi aşteptând să fie onorate.

„Acum când vedem începutul unei posibili renaşteri a fabricilor, din păcate, nu avem forţa de muncă necesară şi calificată şi ne confruntăm cu această teribilă epidemie a consumului de opioide”, spune Stroup.

Consumul de opioide a devenit o provocare pentru majoritatea angajatorilor americani. Aceste droguri decimează o forţă de muncă deja prea mică, într-o piaţă care are nevoie de mai mulţi angajaţi.

Fabricile sunt afectate în mod special. Statisticile arată că ratele supradozelor sunt mai mari în regiunile unde majoritatea adulţilor lucrează în fabrici, potrivit unei analize realizate de Alianţa Fabricilor pentru Productivitate şi Inovaţie.

Unii angajatori au încercat să combată criza opioidelor prin modificarea contractelor de asigurări, descurajând medicii să prescrie analgezice care pot duce la dependenţă, se arată într-un sondaj realizat de Grupul Naţional de Business din Sănătate.

Mai mulţi angajatori au încercat să acopere costul unor şedinţe de consiliere la care să participe angajaţii cu probleme.

Stroup a decis însă că trebuie să facă mai mult de atât. Modul în care el a gestionat situaţia ar putea deveni un model pentru angajatorii din ţară care au nevoie disperată de forţă de muncă.

Pentru Stroup, a fost o simplă decizie cost – beneficiu: Cât ar costa dezintoxicarea oamenilor din acest orăşel de 37.000 de persoane, în comparaţie cu ce ar fi avut de pierdut dacă nu avea forţă de muncă disponibilă.

După o serie de întâlniri cu membrii consiliului director şi cu experţi în domeniu, acesta a venit cu un plan. Dacă un aplicant sau un angajat pică testul antidrog dar vrea totuşi locul de muncă, Belden s-a oferit să plătească pentru o evaluare a problemei acestuia în cadrul unui centru local de tratament pentru abuzul de substanţe.

Oamenii care prezintă un risc scăzut de dezvoltare a unei dependenţe trebuie să petreacă două luni într-o poziţie care nu prezintă pericole, înainte de a le fi permis să opereze echipamente grele, cât timp aceştia trec de testele antidrog periodice.

Pe de altă parte, cei care prezintă un risc ridicat de dezvoltare a unei dependenţe, trebuie să petreacă două luni într-un program intens de monitorizare şi de tratament.

În medie, compania Belden a calculat că trebuie să plătească aproximativ 5.000 de dolari pentru fiecare angajat căruia îi oferă a doua şansă.

Belden a început experimentul în luna martie. De atunci, a avut opt participanţi, dintre care cinci erau aplicanţi. Jumătate dintre participanţii la experiment au prezentat un risc scăzut, iar doi dintre cei care erau angajaţi deja şi prezentau un risc ridicat, deja au trecut prin perioada de monitorizare şi s-au întors la muncă

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
angajati,
fabrici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.