Iohannis, investitorilor francezi: Trebuie acordată atenţie oportunităţilor din energie şi turism
Preşedintele Klaus Iohannis a arătat, în mesajul transmis la Gala Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România, că trebuie acordată atenţie oportunităţilor din domenii precum energia, agricultura sau turismul, dar şi necesităţii de a reforma unele sectoare şi sisteme publice.
În mesajul transmis, vineri seară, la Gala Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER), Iohannis a felicitat comunitatea oamenilor de afaceri francezi, formată din sute de membri, spunând că au creat zeci de mii de locuri de muncă şi au contribuit la performanţele economice ale României.
Şeful statului a spus că este nevoie de un mediu de afaceri performant, care să fie bazat pe instituţii economice şi juridice de calitate şi predictibile.
"În actualul context economic, este evident că atenţia noastră trebuie să se orienteze asupra mediului de afaceri. Avem nevoie de un mediu de afaceri performant, care să fie bazat pe instituţii economice şi juridice de calitate şi predictibile, căci numai aşa întreprinzătorii vor dobândi încrederea necesară. În acest sens, îmbunătăţirea calităţii instituţionale a mediului de afaceri şi eliminarea barierelor din calea liberei iniţiative trebuie să fie priorităţi clare. (...) Aşa cum sugeraţi în Cartea Albă a Competitivităţii, pe care aţi publicat-o de curând, trebuie să acordăm atenţie oportunităţilor existente în diverse domenii, precum energia, industria constructoare de automobile, agricultura sau turismul, dar şi necesităţii de a reforma unele sectoare şi sisteme publice, care frânează în prezent potenţialul real al dezvoltării noastre", a arătat Iohannis.
Potrivit acestuia, competitivitatea înseamnă şi un sistem fiscal atractiv pentru întreprinzători, care să ofere motoarelor economiei stimulentele necesare, fiind nevoie ca măsurile de relaxare fiscală să fie integrate într-o viziune pe termen lung, astfel încât să respecte cele trei condiţii esenţiale: prudenţă, responsabilitate şi sustenabilitate.
Preşedintele a mai spus că Franţa este al cincilea investitor străin din economia României, cu peste 6% din totalul investiţiilor străine directe, şi al patrulea partener comercial al României, la finalul anului trecut,comerţul bilateral ridicîndu-se la aproape 7 miliarde de euro, în o creştere cu aproape 5% faţă de anul anterior.
"Sunt convins că, prin avantajele competitive de care dispunem, sursele prosperităţii noastre comune se vor multiplica, cu precădere în contextul principiilor liberului schimb, dar şi al avantajelor prin care integrarea monetară consolidează economia Uniunii Europene. Sper ca şi România să beneficieze, în curând, de aceste avantaje, care sunt indispensabile pentru succesul integrării economice europene. Până în prezent, există numeroase exemple de succes în ceea ce priveşte cooperarea noastră economică, dar pot fi identificate multe alte oportunităţi de extindere a acesteia", a adăugat Iohannis.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro