Iohannis şi Cîţu, mesaje de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni
Românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calităţile şi potenţialul uman deosebite, apreciază preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce premierul Florin Cîţu transmite că românii şi maghiarii sunt diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar acestea nu îi separă, pentru că nu sunt adversari.
„Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le preţuiţi şi care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie şi în cultura universală. Remarc şi cu această ocazie contribuţia semnificativă a minorităţii maghiare din România şi a reprezentanţilor săi politici la paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în aşezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor. Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învăţămintelor trecutului”, transmite KlausIohannis.
Şeful statului apreciază că lupta împotriva pandemiei şi „eforturile solidare de depăşire a greutăţilor perioadei pe care o traversăm sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calităţile şi potenţialul uman deosebite”.
„Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică şi prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuţiile sale remarcabile”, conchide Iohannis.
Şi premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj cu această ocazie.
„Suntem diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar aceste diferenţe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniţi în diversitate, să devenim mai puternici şi mai înţelepţi, să construim împreună, să creăm valori. Înţelegerea diferenţelor şi aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoaşterea reciprocă, implicit la o convieţuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii. 15 Martie este un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor. Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această ţară. Sunt ferm convins că doar împreună vom reuşi să construim ţara în care dorim să trăim”, transmite Cîţu.
El reaminteşte de ultimul an, când toţi am trecut prin situaţii fără precedent.
„În ultimul an cu toţii am trecut prin multe încercări, prin situaţii fără precedent. Pandemia ne-a învăţat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăşi împreună. Eforturile şi sacrificiile noastre ne vor duce spre un viitor mai bun, o viaţă mai bună pentru noi toţi”, conchide premierul.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană