Jaful perfect de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Cum este căpuşată şi devalizată o companie strategică a României

Postat la 09 februarie 2022 337 afişări

Jaful perfect de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Cum este căpuşată şi devalizată o companie strategică a României

Dacă nu există deja un manual pentru jaful perfect, probabil va fi scris după ce toate detaliile devalizării Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (S.N.R.) vor ieşi la iveală şi după ce instituţiile abilitate îşi vor face treaba. În acest moment, ceea ce se întâmplă în această companie strategică poate fi oprit doar cu o intervenţie în forţă a organelor de cercetare penală. Înainte să fie prea târziu.

Gândul a intrat în posesia unor detalii incendiare privind contractele derulate de Radiocom, în care zeci de milioane de euro sunt alocaţi unor firme de casă ale directorului general şi acoliţilor săi.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii este unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România. Cu toate acestea, din peste 255 milioane de lei (51 milioane de euro) alocaţi pentru investiţii, un singur proiect are legătură cu obiectul de activitate al companiei – 1,8 milioane de euro.

Restul sunt atribuiri directe sau licitaţii cu dedicaţie, pe renovări, amenajări, reabilitări şi proiectări – absolut toate având un numitor comun – Silviu Radu. Acesta a fost şef la Ambulanţa Brăila, iar în prezent este şeful de cabinet al directorului general SNR, Dragoş Preda, şi bun prieten al acestuia, aşa cum singur se intitulează.

În ultimele luni, presa din România a mai relatat tunurile de la SNR orchestrate de cei doi, iar detaliile pe care le-am obţinut confirmă nivelul incredibil al acestui jaf din bani publici.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capusare,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.