Legătura dintre Ciprian Porumbescu şi gurmanzii contemporani
World Trade Center Bucureşti a deschis un nou restaurant în cadrul Hotelului Pullman: La şipote, cu specific românesc. Născut dintr-o idee îndrăzneaţă şi mai puţin obişnuită în peisajul gastronomic autohton, noul restaurant a fost creat ca un loc ce omagiază personalitatea unui mare român, compozitorul Ciprian Porumbescu.
La Şipote este materializarea unui concept special: pe de o parte, reflectă opera şi personalitatea compozitorului Ciprian Porumbescu, inclusiv prin numele pe care l-a primit – pentru că numele localităţii în care s-a născut, de fapt, Ciprian Porumbescu, este Şipotele Sucevei – iar pe de alta, îmbină specificul românesc tradiţional cu arta şi cultura românilor din epoca vremii.
World Trade Center continuă, prin noul restaurant deschis la Hotel Pullman, o tradiţie, pentru că în trecut, pe locul în care se află acum complexul, a existat un han celebru printre drumeţii ce veneau spre Bucureşti – Hanul Prahova, care a şi rezistat, adaptându-se vremurilor, până în perioada modernă, când în zonă a fost construit Hipodromul Regal, şi chiar mai târziu.
La Şipote este un restaurant cu specific românesc cu aerul unei case boiereşti din vremurile cele mai de fală ale Bucureştiului, pe vremea când încă mai era numit Micul Paris. Întregul decor interior, mobilierul, decoraţiunile, sunt modernizări ale elementelor tradiţionale româneşti, de aceea reuneşte mult lemn sculptat, motive populare stilizate, bogatul port popular românesc, obiecte de uz casnic ce azi se mai găsesc doar în câteva locuri din ţară sau la muzee.
“La Şipote este un restaurant românesc special, diferit de ceea ce avem în acest moment în Bucureşti, pentru că ne-am dorit să creăm un loc în care designul original şi menu-ul să creeze starea perfectă, fie că e vorba de o masă de afaceri, fie că o familie vine să se relaxeze aici, fie că avem o petrecere de înaltă ţinută,” a spus Cristina Chiriac, general manager World Trade Center Bucureşti.
Meniu-ul restaurantului La Şipote păstrează şi el ce are mai bun gastronomia românească numită clasică sau tradiţională, cu feluri specifice, în adaptări moderne şi o prezentare îndrăzneaţă. Regăsim în meniu, aşadar, gustări precum pastramă, şorici sau slăninuţă cu ceapă, şi feluri populare, precum tochitura şi sarmalele cu mămăliguţă.
“Ideea acestui nou restaurant mi-a plăcut din primul moment şi am susţinut-o, şi cred că noua noastră locaţie îi va cuceri imediat şi pe cei care-i vor trece pragul,” spune Nicoleta Munteanu, avocat, partener Euro INSOL, administratorul judiciar al WTCB.
Ca să omagieze cum se cuvine personalitatea şi opera compozitorului ce a lăsat românilor “Balada”, ”Rapsodia română” sau opereta ”Crai Nou”, La Şipote se pot vedea originale si cópii ale unor rare fotografii de familie ale compozitorului, ale unora dintre manuscrisele operelor sale sau ale diplomelor de şcoală şi jurnalelor personale ale lui Ciprian Porumbescu, puse la dispoziţie de către urmaşii compozitorului, doamna Nina Cionca, nepoata acestuia, şi domnul Wolfgang Koch, fiul acesteia.
Pereţii restaurantului, care are 60 de locuri, sunt decoraţi cu imagini ale Bucureştiului de altădată, tablouri celebre ale unor importanţi pictori români, portrete sau litografii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro