Liceul din România care nu creează şomeri! Toţi absolvenţii sunt angajaţi, ba chiar mai mult, elevii primesc şi burse
Elevii Colegiului Tehnic Electrotimiş au ocazia de a învăţa meseria de strungar, de a deveni tehnicieni în automatizări, tehnicieni în instalaţii electrice sau chiar tehnicieni mecatronişti, încă din liceu. Proaspeţii liceeni, din clasele a-IX-a, sunt îndrumaţi atât de cadrele didactice, cât şi de 11 agenţi economici, în ceea ce priveşte meseria aleasă.
Deoarece sistemul de învăţământ românesc a renunţat la şcolile profesionale sau la şcolile de arte şi meserii, elevii şi dascălii se confruntă cu o situaţie precară. Elevii sunt îndrumaţi, încă de la vârste fragede, să continuie studiile superioare, plecând de la premisa că altfel nu vor reuşi în viaţa. Ei bine, în momentul actual, mulţi au diplome, dar nu şi un loc de muncă. Cei mai mulţi dintre viitorii absolvenţi ai Colegiului Tehnic Electrotimiş nu îşi doresc să continue studiile superioare. Elevii vor să aibă un loc de muncă şi să fie profesionişti în meseria pe care o doresc. Cadrele didactice sprijină şi susţin elevii în tot ceea ce înseamnă dezvoltare profesională.
Liceul a început parteneriate cu firme private cu aproximativ 6 generaţii de elevi în urmă. În cadrul acestor proiecte, elevii trec prin diferite filtre de evaluare.
Începând cu interviul primordial, pregătit de angajator, pentru elevi, aceştia au oportunitatea de deveni chiar angajaţi ai firmei. Firmele care recrutează elevii încă din primul an de liceu, pun la dispoziţia acestora trei ani de pregătire practică. După finalizarea stagiilor de practică, cei mai mulţi dintre elevi rămân ca angajaţi în firmele unde şi-au desfăşurat activitatea.
”Avem onoarea de a avea 11 agenţi economici parteneri ai şcolii noastre, care au fost invitaţi la interviul de selecţie al elevilor. Elevii clasei a-IX-a au specializarea de strungari şi electronişti. În urma interviurilor, elevii vor opta spre unul din cei 11 agenţi, urmând ca mai apoi să îşi desfăşoare practica. Mulţi dintre elevii care au absolvit liceul au fost angajaţi în aceste instituţii. Am avut absorbţie de aproape 100%. Suntem una dintre puţinele şcoli din judeţ care, în afara bursei profesionale, acordăm şi o bursă din partea agenţilor. Interviurile pentru practica elevilor au loc la fiecare început de an”, declară Doina Olaru, profesor responsabil de practica elevilor al liceului Electrotimiş.
Cititi mai multe pe www.banatulazi.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro