Listarea pe bursă a metroului din Tokyo atrage atenţia investitorilor globali: Acţiunile Tokyo Metro au crescut marţi cu 45% după un IPO istoric pentru Japonia

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 23 octombrie 2024 10 afişări

Listarea pe bursă a metroului din Tokyo atrage atenţia investitorilor globali: Acţiunile Tokyo Metro au crescut marţi cu 45% după un IPO istoric pentru Japonia

Acţiunile operatorului Tokyo Metro au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri cu o creştere de 45% după un IPO istoric, scrie CNBC.

Compania a strâns 348,6 miliarde de yeni (2,3 miliarde de dolari) în cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din Japonia în ultimii şase ani.

Tokyo Metro este unul dintre cei mai mari operatori de metrou din ţară. Compania este deţinută de guvernul Japoniei, în proporţie de 53,4%, respectiv de primărie cu 46,6%.

Reuters a raportat anterior că oferta a fost suprasubscrisă de peste 15 ori, în timp ce partea destinată investitorilor de retail a fost suprasubscrisă de 10 ori.

„Compania este un generator constant de bani şi are un risc operaţional foarte scăzut”, a spus Jesper Koll, expert al Monex Group. „Chiar dacă eşti un investitor global sau unul de retail, trebuie să ai acţiuni la această companie”.

Cererea pentru transportul cu metroul este solidă în Tokyo deoarece populaţiei metropolei creşte în fiecare an cu 1%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
tokyo,
metrou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.