Luna februarie a înregistrat cea mai mare anomalie a temperaturii din istorie
Încălzirea globală riscă să devină o problemă mult mai arzătoare decât s-au aşteptat specialiştii. Mai ales după anunţul incendiar al celor de la NASA, care afirmă că luna februarie a acestui an, 2016, a înregistrat o temperatură medie cu 1,35 grade Celsius mai mare decât media lunilor februarie din perioada 1951-1980, scriu cei de la Ştiinţă şi Tehnică.
Ceea ce înseamnă o diferenţă cu 0,21 grade Celsius faţă de precedenta valoare-record, înregistrată în luna ianuarie a lui 2016. Sau, dacă ne-am raporta la perioada cuprinsă între sfârşitul anilor 1800 şi jumătatea secolului XX, înseamnă că în luna februarie 2016 am asistat la o temperatură medie mai ridicată cu 1,55 grade Celsius faţă de temperatura obişnuită pentru această lună – ceea ce influenţează drastic viaţa tuturor organismelor de pe planetă.
În plus, în zona arctică (Alaska, Canada, Europa de Est sau Rusia), precum şi în Oceanul Arctic, s-au înregistrat temperaturi cu 4 grade Celsius peste media normală a lunii februarie. Ceea ce a dus la un alt record: cea mai redusă cantitate de gheaţă din orice lună februarie de până acum, potrivit sursei citate.
Conform firmei de consultanţă în asigurări Aon Benfield, cele mai afectate ţări în luna februarie 2016 au fost Vietnam (cu pierderi evaluate la 6,7 miliarde USD din cauza secetei, aproximativ 4% din produsul intern brut), Zimbabwe (cu pierderi de 1,6 miliarde USD, tot din cauza secetei, reprezentând 12% din produsul intern brut) şi Fiji (ciclonul de categorie 5 care a lovit insulele a provocat daune de aproape o jumătate de miliard de dolari, adică 10% din PIB-ul Fiji).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro