Mai mult de nouă întreprinzători din zece spun că revoluţia fiscală a avut efecte negative
În proporţie de 93,3%, întreprinzătorii chestionaţi de CNIPMMR au apreciat că reformele privind creşterea salariului minim, trecerea contribuţiilor la salariat şi creşterea contribuţiilor pentru salariaţii cu timp parţial au generat efecte negative.
Şase din 10 antreprenori spun că au întâmpinat dificultăţi în trecerea contribuţiilor la angajat, iar 68,7% spun că au avut salariaţi cu timp parţial cu salarii mai mici decât cuantumul contribuţiilor sociale aferente întregului salariu de bază minim brut, de 665 de lei, conform sondajului realizat de CNIPMMR.
Întreprinzătorii mai spun, în proporţie de 79,4%, că punerea în aplicare a creşterii începând cu 1 ianuarie 2018 a salariului minim pe economie de la 1.450 de lei la 1.900 de lei le-a creat dificultăţi, iar jumătate au anticipat că măsurra va duce la disponibilizarea unor angajaţi.
Pentru trecerea contribuţiilor la salariat, 72,2% dintre respondenţii au crescut salariile pentru compensarea în totalitate, 13,3% au decis să acorde prime lunare, 12,9% au crescut salariile pentru compensarea parţială iar 1,6% au luat alte măsuri.
În cazul creşterii contribuţiilor sociale pentru salariaţii cu timp parţial, 49,1% dintre IMM au decis să crească salariile pentru compensarea în totalitate, 39,8% au făcut restructurări şi concedieri, 6,7% au crescut salariile pentru compensarea parţială, iar 4,4% au luat alte măsuri.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro