Mazars: 8 din 10 lideri de companii din România spun că reputaţia unei organizaţii reprezintă principalul factor în atragerea angajaţilor talentaţi, alături de pachete salariale generoase şi crearea de oportunităţi pentru dezvoltare în carieră

Autor: Cristina Bellu Postat la 16 iulie 2024 31 afişări

Mazars: 8 din 10 lideri de companii din România spun că reputaţia unei organizaţii reprezintă principalul factor în atragerea angajaţilor talentaţi, alături de pachete salariale generoase şi crearea de oportunităţi pentru dezvoltare în carieră

Reputaţia şi prestigiul unei organizaţii joacă un rol crucial în atragerea angajaţilor talentaţi, fiind considerate factorul esenţial de 77,7% dintre liderii C-suite din România, potrivit celui mai recent barometru realizat de compania internaţională de audit şi consultanţă în afaceri Mazars.

Tabloul este completat de salariile şi beneficii generoase (72,22%) şi de oportunităţile de învăţare, formare şi dezvoltare (61,11%), factori care contribuie la creşterea gradului de atractivitate a unei companii în rândul talentelor care caută nu doar recompense financiare, ci şi apartenenţa la o echipă respectată şi recunoscută.

"În prezent, liderii din România implementează mai multe strategii pentru atragerea şi reţinerea talentelor, conform rezultatelor recente ale barometrului C-suite. În mod specific, 66,66% dintre companii organizează activ evenimente interne pentru a stimula coeziunea echipei şi implicarea angajaţilor. În plus, 55,55% dintre acestea acordă prioritate creşterilor regulate de salariu pentru a asigura competitivitatea într-un mediu economic fluctuant, iar 44,44% oferă zile libere pentru a promova echilibrul între viaţa profesională şi cea personală.", explică Cătălina Călinescu, Partner, Outsourcing – HR & Payroll, Forvis Mazars în România.

La nivel global, aproape jumătate dintre lideri recunosc dificultăţile în atragerea talentelor, 44% dintre aceştia raportând obstacole în procesul de angajare la nivelul companiilor lor, iar 39% identificând acest aspect drept principala provocare în recrutare. În România, liderii evidenţiază, de asemenea, lipsa de talente ca fiind cea mai mare provocare în recrutare (44%), urmată îndeaproape de dificultăţile în identificarea şi atragerea candidaţilor calificaţi (44,44%), atragerea candidaţilor potriviţi pentru a aplica (38,88%) şi asigurarea unei experienţe pozitive pentru candidaţi (38,88%).

În faţa acestor provocări, atât liderii globali, cât şi cei locali, intenţionează să adopte o nouă strategie de atragere şi retenţie a talentelor sau să o revizuiască pe cea existentă, acest lucru aflându-se în topul celor cinci priorităţi strategice.

Astfel, în următoarele 12 luni, 50% dintre liderii din România planifică să-şi intensifice considerabil investiţiile pentru a atrage noi talente - cu o creştere de 10% sau mai mult, este una dintre concluziile barometrului C-suite al Mazars, realizat înainte de formarea noii reţele globale, Forvis Mazars.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.