Medic: Am ajuns din eroi, criminali. E dureros, dar vom face în continuare ce avem de făcut
Directorul Spitalului Victor Babeş din Capitală, dr. Simon Florescu, a povestit cazurile tragice din spitale, când o familie întreagă ajunge cu COVID şi nu pleacă toţi acasă, din cauza formelor grave. În aceste condiţii, medicul spune că e dureros să audă cum medicii sunt catalogaţi drept criminali.
Medicul Simin Florescu, director la Spitalul Victor Babeş din Capitală, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă la Ministerul Sănătăţii, cum ajung la spitale familii întregi de pacienţi, iar unii fii sau fiice tocmai şi-au înmormântat părintele.
„Privim cu maximă îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru şi în spitalul nostru. În ultimele luni observăm cu foarte mare durere cum apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă, în care fiii şi fiicele vin şi ne spun că tocmai şi-au îngropat părinţii, care vin şi ne spun <şi eu sunt bolnavă şi vă rog internaţi-mă>, la care apar ulterior şi copiii. Nu e nimic tragic sau romanţat. E o situaţie reală şi noi trebuie să ne ocupă de toţi, să avem grijă atât de starea lor fizică, cât şi de problemele lor psihologice care apar în acest context”, a povestit Simin Florescu.
Medicul atrage atenţia că deşi sunt statistici cu modul în care evoluează boala, nimeni nu poate şti dinainte ce fel de formă a bolii va avea, iar în aceste condiţii, singura formă de apărare este masca.
„Privim cu foarte mare stupoare la această idee că masca ar fi o botniţă sau un căluş. Masca este un mijloc de protecţie. Nu este nici botniţă, nici căluş, ci un mijloc de a ne proteja de o boală. Atât!”, a mai spus directorul de la „Victor Babeş”.
În privinţa atitudinii faţă de personalul medical şi auxiliar, dr. Simin Florescu spune că medicii sunt stupefiaţi de modul în care au ajuns din eroi, torţionari.
„Noi suntem destul de stupefiaţi uitându-ne cum am ajuns din eroi, torţionari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze mai departe. Pot să vă spun că deja toţi colegii mei privesc doar puţin amuzaţi la aceste etichete”, spune medicul.
Aceasta spune că oricâte etichete li se vor pune, atât ea, cât şi colegii ei, vor continua să îşi facă meseria.
„Dar totuşi devine la un moment dat dureros să îţi petreci aproape toată ziua în spital, aproape toate nopţile, în gărzi, şi apoi să fii etichetat ca şi criminal, psihopat, terorist. Nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, mai spune dr. Simin Florescu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro