Medic: Aproape 80% din sarea pe care o mâncăm ne este pusă în farfurie de industrie
Aproape 80% din sarea consumată este "pusă în farfurie" de industrie, iar acest procent ridicat, împreună cu stilul de viaţă nesănătătos, a crescut incidenţa bolilor cardiovasculare, motiv pentru care Fundaţia Română a Inimii vrea o ştampilă verde pe produsele sănătoase, potrivit dr. Dan Gaiţă.
Sub sloganul "Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?", Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie au lansat, miercuri, "Săptămâna Inimii", campanie menită să atragă atenţia asupra riscurilor apariţiei bolilor de inimă.
"În România sunt, anual, 250.000 de decese, dintre care 150.000 sunt cauzate de bolile cardiovasculare, majoritatea de ateroscleroză, boală care poate fi prevenită. Numărul bolnavilor este mult mai mare, este de ordinul milioanelor. Putem vorbi de şase-şapte milioane de oameni care suferă de boli de inimă şi ştim că peste cinci milioane au hipertensiune arterială. Alarmant este că a scăzut şi vârsta la care apare boala, pentru că toată această patologie aterosclerotică este cauzată de modul nostru de viaţă. (...) Boli care apăreau la 40-50-60 de ani apar acum la 20 de ani", a declarat, cu acest prilej, prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.
Potrivit lui Gaiţă, consumul mare de sare reprezintă unul dintre riscurile multor afecţiuni, fiind necesară reducerea ingestiei de sare cu 30%.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro