Mugur Tolici, director resurse umane BNR: Cred că telemunca se va termina odată cu pandemia. Nu cred că e o soluţie ce trebuie extinsă pentru că nu poţi să te dezvoţi stând în principal acasă

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 31 martie 2021 60 afişări

Mugur Tolici, director resurse umane BNR: Cred că telemunca se va termina odată cu pandemia. Nu cred că e o soluţie ce trebuie extinsă pentru că nu poţi să te dezvoţi stând în principal acasă

Munca de la distanţă îşi va găsi sfârşitul odată cu pandemia, consideră Mugur Tolici, director resurse umane BNR, deoarece angajaţii nu se pot dezvolta dacă stau în principal acasă şi nu pot deprinde abilităţi de lucru în echipă, dacă muncesc individual şi de la distanţă.

„Cred că telemunca se va termina odată cu pandemia. Nu cred că e o soluţie ce trebuie extinsă sau o soluţie ce poate fi hibridă - să facem jumătate cu jumătate. Nu poţi să înveţi acasă, nu poţi să te dezvoţi stând în principal acasă. Angajatului care stă în principal acasă îi lipseşte experienţa de a lucra în grup şi provocările din mediul de business”, a spus Mugur Tolici în cadrul videoconferinţei HR TRENDS 2021: Noua lume a muncii- angajatul hybrid.

Alte declaraţii:

Şefii de departamenrte au avut libertatea de a organiza activitatea, am avut linii directoare de la conducerea băncii, am avut de făcut câteva lucruri care să asigure continuarea activităţii. Asta ne-a făcut să fim în proporţie de 30-35% la sediu.

Adaptarea digitală – resurse umane, cum arată noua lume a muncii, ne-am adaptat, recrutăm online. Contractele le semnăm încă fizic.

Adaptarea digitală înseamnă schimbarea strategiei, a gândirii. Dar suntem o organizaţie destul de tânără, 46-47 ani este vâsta medie a angajaţilor.

Productivitatea angajaţilor – ce înseamnă asta? Am auzit că vorbim despre mai multă muncă şi burnout, iar productivitatea înseamnă cât livrezi într-o anumită perioadă. Nu cred că cei care muncesc de acasă sunt cei mai fericiţi.

În ceea ce priveşte munca de acasă ne uităm la două lucruri pentru a vedea productivitatea – cât ai realizat şi cum ai realizat.

Dacă întrebi pe cineva care e la muncă la birou „ce faci?” ţi se răspunde general, când întrebi un angajat care e acasă, răspunde extact la ce lucrează. Asta poate fi o temere, incertitudine, lipsă de încredere că şeful lui de la sediu crede că nu lucrează. E o percepţie a faptului că şeful trebuie să ştie că lucrezi, e important ca acest mediu să se consolideze, pentru că e un mediu bazat pe încredere. Când creezi o cultură bazată pe încredere lucrurile se aşează.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abilitati,
adaptare,
dezvoltare,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.