Nicolas Sarkozy propune crearea unor centre pentru imigranţi în ţări de la "periferia Schengen"
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, liderul Partidului Republicanilor, propune înfiinţarea unor centre provizorii pentru imigranţi, în scopul analizării cererilor de azil, în ţări situate la periferia Schengen.
"Trebuie să înfiinţăm centre de reţinere a imigranţilor în ţări periferice Spaţiului Schengen, pentru examinarea cererilor de intrare în Europa a refugiaţilor politici şi a refugiaţilor de război", a declarat Sarkozy într-un interviu acordat ziarului Le Figaro.
"Nu este vorba de o decizie ideologică. Ci doar trebuie să ţinem cont de realităţi, pentru că, dacă nu suntem atenţi, riscurile dezintegrării sociatăţii franceze vor creşte, putând deveni inevitabile", avertizează Sarkozy.
"Franţa trebuie să preia în mod urgent iniţiativa unei conferinţe a ţărilor Uniunii Europene şi a vecinilor din zona Mediteranei, pentru pregătirea unui acord multilateral privind imigraţia", a subliniat fostul preşedinte de centru-dreapta.
În contextul în care Franţa se pregăteşte să primească 24.000 de refugiaţi sirieni în următorii doi ani, Sarkozy cere crearea unui "veritabil statut provizoriu pentru refugiaţii de război, statut care nu există acum la nivel formal".
Reiterând opoziţia faţă de stabilirea unor cote pentru imigranţi, "care ar fi acceptabile abia după adoptarea unei politici migratorii comune la nivel european", Sarkozy a explicat că există "trei fluxuri migratorii distincte, care necesită soluţii diferenţiate".
"Există imigranţii cu caracter economic, pe care Franţa îi poate primi doar în mod extrem de limitat, şi refugiaţii politici, pe care îi putem primi în numele tradiţiei umaniste pe care este imposibil să o modificăm", a subliniat Sarkozy.
"A treia categorie sunt refugiaţii de război, obligaţi să fugă temporar din propriile ţări - cazurile Irakului şi Siriei - pe care noi trebuie să îi primim doar pe durata conflictelor", a continuat Sarkozy.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro