O constatare amară. Gabriela Bereş, Puratos: În România, ţara mărului, nu găsim piure de mere
Gabriela Bereş, managerul care conduce operaţiunile din regiunea centrală şi de est a producătorului de ingrediente Puratos, consideră că, deşi România are o producţie importantă de fructe, în special de mere, producătorii nu ştiu că pot fructifica producţia şi sub formă de piureuri, materie primă care ar putea fi folosită mai departe de producători din industria de panificaţie şi cofetărie.
Gabriela Bereş, managerul care conduce operaţiunile din regiunea centrală şi de est a producătorului de ingrediente Puratos, consideră că, deşi România are o producţie importantă de fructe, în special de mere, producătorii nu ştiu că pot fructifica producţia şi sub formă de piureuri, materie primă care ar putea fi folosită mai departe de producători din industria de panificaţie şi cofetărie.
„Anul viitor vrem să achiziţionăm o linie de gemuri mult mai performantă decât ce avem acum, iar pentru a face gemurile avem nevoie de fructe. (...) În România «ţara mărului», nu găsim furnizori de piure de fructe. Evident, există fructe, mere, dar noi avem nevoie de un măr procesat. În România există foarte multe livezi, dar nimeni nu are procesare, ci vinde mărul ca atare în retail. Producătorii nu ştiu că pot face şi procesare“, a spus Gabriela Bereş, director regional Europa Centrală şi de Est în cadrul Puratos. Totuşi, compania a căutat producători de mere cu care a încheiat parteneriate pentru ca aceştia să realizeze piure de mere. Puratos este unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru cofetării, brutării şi ciocolaterii şi estimează în acest an o cifră de afaceri de 44 mil. euro în România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro