(P) Cum să cumpăraţi cele mai bune panouri solare pentru casa dvs.
Panourile solare sunt instalate din ce în ce mai des de către proprietarii de locuinţe care sunt îngrijoraţi de creşterea costurilor energiei electrice şi care doresc un sistem care să le reducă facturile şi să producă energie mai ecologică. Vă explicăm ce trebuie să ştiţi înainte de a instala un sistem solar fotovoltaic (PV) pe acoperişul dumneavoastră.
Cum funcţionează panourile solare?
Unele materiale, cum ar fi siliciul, pot fi făcute să producă electricitate atunci când lumina cade pe ele. Acest lucru se numeşte efect fotovoltaic. Panourile solare utilizează acest efect pentru a converti energia din lumina solară în energie electrică de curent continuu (DC).
Un invertor transformă apoi această energie în curent alternativ (AC) pentru circuitele electrice ale casei dumneavoastră. Orice surplus de energie poate fi redirecţionat către reţeaua de electricitate sau către propriul sistem de stocare în baterii.
De câte panouri fotovoltaice aveţi nevoie?
Producţia de energie a întregului sistem solar contează mai mult decât dimensiunea sau numărul de panouri fotovoltaice.
Cu cât este mai mare puterea nominală a fiecărui panou (şi puterea reală de ieşire), cu atât mai puţine panouri veţi avea nevoie (sau cu atât mai multă energie veţi genera).
Dacă dispuneţi de mult spaţiu pe acoperiş, s-ar putea să vi se pară mai economic să cumpăraţi panouri fotovoltaice mai ieftine, cu o eficienţă mai scăzută şi să folosiţi mai multe dintre ele.
Majoritatea panourilor solare au o suprafaţă de aproximativ 1,6 până la 2 metri pătraţi, dar variază în funcţie de lungime, lăţime şi putere.
Mai puţine panouri pot însemna o instalare mai rapidă.
Un exemplu: Aţi putea folosi 20 de panouri de 320 W, fiecare panou având o suprafaţă de aproximativ 1,7 m2, pentru o reţea de 6,6 kW şi o suprafaţă totală de 33,7 m2. Dar aţi putea opta pentru un panou de putere mai mare din aceeaşi gamă, cum ar fi un panou de 345W, şi să obţineţi un sistem de 6,9kW care ocupă aceeaşi suprafaţă (deşi panourile ar putea costa puţin mai mult). Alternativ, aţi putea realiza un sistem de 6,6 kW folosind 15 panouri de 440 W de 2,21 m2 fiecare, şi ar ocupa aproximativ aceeaşi suprafaţă.
De ce dimensiune aveţi nevoie pentru un sistem de panouri solare?
Pentru a vă dimensiona sistemul de panouri solare, trebuie să calculaţi câtă energie electrică utilizaţi şi când o utilizaţi.
Ca un ghid, o casă obişnuită foloseşte 20 kWh de energie pe zi. Un sistem solar de 5 kW ar satisface majoritatea nevoilor de energie electrică pe timp de zi ale unei astfel de case.
Cu toate acestea, în zilele noastre, panourile solare sunt relativ ieftine, aşa că, de obicei, are sens să instalaţi cel mai mare sistem pe care acoperişul dumneavoastră îl poate suporta şi pe care vi-l puteţi permite. Excesul de energie electrică poate fi returnat în reţea şi vă poate aduce bani prin intermediul tarifelor de alimentare sau poate încărca o baterie de stocare.
6,6 kW este o dimensiune obişnuită pentru sistemele noi, dar se achiziţionează şi sisteme mai mari (9-10 kW sau mai mult). Sistemele mai mari includ adesea o baterie.
Deţinerea unui vehicul electric (sau planificarea de a deţine unul în viitor) este un alt motiv pentru a lua în considerare creşterea dimensiunii sistemului de panouri fotovoltaice, pentru a vă asigura că aveţi suficientă energie solară ieftină pentru a încărca maşina.
Câţi bani veţi economisi folosind energia solară?
Este nevoie de doi până la şapte ani pentru ca un sistem solar să se amortizeze singur - după aceea este momentul în care puteţi începe să număraţi economiile.
Timpii de recuperare a investiţiei variază în funcţie de locul în care locuiţi.
Care sunt beneficiile de mediu ale utilizării energiei solare?
Sistemul dvs. de panouri solare de acasă are mai multe beneficii pentru mediu.
Centralele electrice alimentate cu cărbune şi gaz produc multă poluare atmosferică, sub formă de particule, dioxid de carbon, metan şi multe altele. Acestea au un impact direct asupra climei şi asupra sănătăţii personale. Panourile solare nu generează o astfel de poluare.
Există o anumită poluare generată în timpul fabricării panourilor solare (ca în cazul tuturor articolelor fabricate), cum ar fi gazele cu efect de seră şi substanţele chimice de scurgere. Acest lucru nu trebuie ignorat, dar, în general, cantitatea este foarte mică în comparaţie cu poluarea produsă de energia pe bază de cărbune.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro