Peste 7.000 de studenţi şi stagiari au beneficiat de programele Erasmus+
Comisia Europeană a publicat raportul său anual privind Erasmus+, care arată că numărul de persoane care au participat la acest program este mai mare ca niciodată. În acelaşi timp, programul devine din ce în ce mai incluziv şi mai internaţional.
Comisia Europeană a publicat raportul său anual privind Erasmus+, care arată că numărul de persoane care au participat la acest program este mai mare ca niciodată. În acelaşi timp, programul devine din ce în ce mai incluziv şi mai internaţional.
În 2017, UE a investit în program suma record de 2,6 miliarde EUR, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 13 % faţă de anul 2016. Acest lucru a permis oferirea mai multor oportunităţi pentru tineri ca niciodată înainte. Cifrele arată că programul Erasmus+ rămâne pe calea cea bună în vederea îndeplinirii obiectivului său de a sprijini 3,7 % dintre tinerii din UE între 2014 şi 2020. Raportul subliniază, de asemenea, faptul că programul devine mai deschis pentru persoanele care provin din medii defavorizate precum şi pentru organizaţiile mai mici.
Sprijinul acordat programului este mai puternic ca oricând. În cursul unei campanii reuşite desfăşurate în 2017 pentru a sărbători cei 30 de ani ai programului Erasmus, peste 750 000 de persoane au participat la un număr de 1 900 de evenimente în 44 de ţări, evidenţiind rolul programului Erasmus+ şi al programelor anterioare acestuia care au permis tinerilor să îşi dezvolte competenţele şi să simtă ce înseamnă să fii european.
În 2017, Erasmus+ a oferit sprijin unui număr record de aproape 800 000 de persoane pentru a studia, a urma cursuri de formare sau a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, aproape cu 10 % mai mult decât în 2016. Acesta a finanţat, de asemenea, cooperarea dintre instituţiile de învăţământ, organizaţiile de tineret şi întreprinderi. În total, 84 700 de organizaţii au participat la 22 400 de proiecte. Programul a permis unui număr de peste 400 000 de studenţi din învăţământul superior, stagiari şi cadre didactice din învăţământul superior să petreacă o perioadă de studiu, formare sau predare în străinătate în cursul anului universitar 2016/2017, inclusiv aproximativ 34 000 de studenţi şi cadre didactice care au beneficiat de granturi pentru a se deplasa înspre şi dinspre ţări partenere din întreaga lume. Franţa, Germania şi Spania au fost principalele trei ţări de origine pentru studenţi, în timp ce Spania, Germania şi Regatul Unit au fost cele mai populare trei destinaţii pentru studii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro