Plumb: Combaterea sărăciei să fie în strategia de securitate. 4,7 milioane de români sunt în sărăcie relativă

Autor: Departamentul Social Postat la 29 ianuarie 2015 47 afişări

Sărăcia paralizează comunităţi întregi şi generează inclusiv corupţie, astfel că politica de combatere a sărăciei trebuie să fie parte a strategiei de securitate a României, numărul celor aflaţi în pragul sărăciei relative ridicându-se la 4,7 milioane persoane, afirmă ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Nu putem avea o dezvoltare durabilă atât timp cât o parte a societăţii este blocată în sărăcie sau subdezvoltare. Întotodeauna, sărăcia pavează drumul către un discurs extremist, care poate avea consecinţe total nefaste şi grave, astfel că trebuie abordată cu mare atenţie şi găsite soluţii", a mai spus ministrul, la o dezbatere pe tema Planului Naţional Anti-Sărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020.

În opinia ministrului, sărăcia nu poate fi combătută doar prin măsuri punctuale, ci este nevoie de politici publice şi o nouă viziune care să includă şi venitul minim de inserţie, pentru a-i determina pe cei care au nevoie de ajutorul statului să se reîncadreze pe piaţa muncii.

Acest venit minim de inserţie va fi ţintit către 22% din totalul celor 4,7 milioane persoane care în prezent trăiesc în pragul sărăciei relative.

În 2012, numărul celor aflaţi în categoria sărăciei relative era de 4,87 milioane persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PLUMB,
SĂRĂCIE,
/actualitate/plumb-combaterea-saraciei-sa-fie-in-strategia-de-securitate-4-7-milioane-de-romani-sunt-in-saracie-relativa-13792596
13792596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.