Razboiul rece de la Chisinau
Interesele diplomatice ale Rusiei si ale Uniunii Europene s-au intersectat vizibil la Chisinau, cu prilejul disputelor care au insotit negocierile privind viitoarea alianta de guvernare.
Mai intai, seful administratiei de la Kremlin a facut o vizita surprinzatoare in Republica Moldova, unde a avut intalniri cu liderii comunisti si democrati (fosti comunisti), iar agentia oficiala de stiri din Rusia a dat drept sigura constituirea unei formule de executiv din cele doua forte. Replica UE a fost programarea unei vizite a presedintelui Parlamentului European, in speranta unei reechilibrari a balantei politice.
Dupa ce au negat o intelegere cu comunistii lui Voronin, democratii (PD, condus de Marian Lupu) s-au prezentat, impreuna cu liberalii, si la discutiile tripartite convocate de liberal-democrati, care incearca sa pastreze actuala Alianta pentru Integrare Europeana din care cele trei formatiuni fac parte. Pretentiile ridicate de PD au parut insa a fi principalul obstacol in conturarea unui guvern cu orientare pro-europeana; in oricare dintre variante (cu exceptia unei imposibile aliante intre liberal-democrati si comunisti), noul executiv nu va putea - din nou - sa aleaga seful statului decat cu ajutorul unor dezertori de la viitoarea opozitie, ipoteza ce a fost invalidata pana acum in fapt de trei ori consecutiv.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro