Presiunile deflaţioniste din China s-au intensificat în septembrie. Investitorii aşteaptă de la Beijing un pachet de stimulente fiscale mai agresiv pentru a combate inflaţia în creştere

Autor: Ştefan Stan Postat la 13 octombrie 2024 22 afişări

Presiunile deflaţioniste din China s-au intensificat în septembrie. Investitorii aşteaptă de la Beijing un pachet de stimulente fiscale mai agresiv pentru a combate inflaţia în creştere

Presiunile deflaţioniste din China s-au intensificat în septembrie, preţurile de consum şi de fabrică fiind mai slabe decât se preconiza, subliniind apelurile adresate Beijingului de a oferi un pachet mai amplu de măsuri pentru relansarea economiei.

Datele mai slabe vin în timp ce pieţele volatile din China aşteaptă informaţii mai detaliate cu privire la planurile de stimulare ale Beijingului, după o conferinţă de presă a Ministerului de Finanţe de sâmbătă, care a promis mai multe cheltuieli, dar a oferit puţine cifre noi.

Indicele preţurilor de consum din China a crescut cu 0,4% de la an la an în septembrie, a anunţat duminică Biroul Naţional de Statistică, mai slab decât un sondaj Bloomberg al analiştilor care prognoza o creştere de 0,6% şi în scădere de la 0,6% în august.

Indicele preţurilor de producţie a scăzut cu 2,8% de la an la an, comparativ cu previziunile analiştilor privind o scădere de 2,6%. Scăderea s-a accelerat de la 1,8 la sută în august şi a fost cea mai abruptă scădere din ultimele şase luni.

Goldman Sachs a declarat că inflaţia de consum a fost susţinută de creşterea preţurilor la alimente, care au fost afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile şi de cererea sezonieră înainte de sărbătoarea Săptămâna de Aur, care a început pe 1 octombrie.

Datele slabe privind inflaţia evidenţiază modul în care economia Chinei suferă din cauza presiunilor deflaţioniste generate de o criză imobiliară profundă care a afectat cererea gospodăriilor.

Acestea vin înaintea publicării datelor guvernamentale programate pentru această săptămână, care se aşteaptă să prezinte o imagine a unei economii cu două viteze, cu cifre comerciale puternice care vor fi compensate vineri de cifrele slabe privind produsul intern brut pentru trimestrul al treilea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
preturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.