Preţurile se PRĂBUŞESC pe piaţa imobiliară: Nici oraşele „fierbinţi” nu mai sunt o excepţie
În anii de după criza financiară, oraşele globale precum Londra, Hong Kong şi New York păreau să iasă din tiparele ciclului pieţei imobiliare, datorită concentrării ridicate de locuri de muncă în industria financiară şi a unei credinţe răspândite în masă – conform căreia aceste oraşe oferă un paradis investitorilor, potrivit Bloomberg.
Acum, toate statisticile par să contrazică trendul conturat în ultimii ani.
În Manhattan, preţul mediu pentru un apartament a scăzut sub 1 milion de dolari pentru prima dată în ultimii trei ani.
Piaţa rezidenţială din Hong Kong s-a confruntat cu cele mai mari scăderi din 2008 până în prezent, în timp ce preţurile caselor din vecinătăţile Londrei au scăzut pentru prima dată în ultimii opt ani.
Chiar şi în Australia, proprietarii din Sydney se pregătesc pentru cea mai mare scădere a pieţei imobiliare din 1980 până în prezent.
Preţurile pe segmentul rezidenţial de lux cresc în cel mai lent ritm din 2012 până în prezent, potrivit indicelui Knigh Frank care urmăreşte preţurile din 43 de oraşe.
În timp ce unii analişti consideră că aceste scăderi sunt normale în cadrul ciclului, alţii încep să se îngrijoreze.
Un studiu lansat de FMI în luna noiembrie avertizează cu privire la trendul de scădere de pe piaţa imobiliară în oraşele globale şi transmite că acesta ar putea fi un semnal pentru scăderi de preţuri în toată lumea.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro