Revin scăderile pe burse, pe fondul estimărilor negative din SUA: Bursa de la Bucureşti urmează trendul burselor externe şi scade, joi, cu peste 3%: Banca Transilvania, depreciere de 5,2%, BRD, minus 5%, Transgaz şi Nuclearelectrica, scăderi de peste 4%
Bursa de la Bucureşti înregistra joi la ora 16.40 o scădere de 3%, dinamică reflectată prin prisma indicelui principal BET şi determinată în special de deprecierea acţiunilor bancare, respectiv Banca Transilvania (minus 5,2%) şi BRD SocGen (minus 5%), potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.
Spre comparaţie, indicele londonez FTSE 100 înregistra la ora redactării acestei ştiri o scădere de 3,1%, indicele german DAX avea un minus de 3,3%, indicele francez CAC 40 avea o scădere de 3,3%, indicele italian FTSE MIB scădea cu 4,3%, indicele IBEX 35 al Bursei de la Madrid avea un minus de 4,5%, în timp ce indicele pan european STOXX 600 scădea cu 3,2%, potrivit datelor de la Market Watch.
Indicii americani Dow Jones şi S&P scădeau şi ei cu 2,8%, respectiv cu 2,5% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare.
Pieţele globale au intrat pe o pantă descendentă joi după ce Rezerva Federală, banca centrală americană, a estimat că nu va majora dobânzile până în 2022 în contextul în care previziunile arată că rata şomajului va rămâne la un nivel ridicat în continuare.
Astfel, doar două companii din cele 17 incluse în indicele principal BET înregistrau creşteri la ora redactării acestei ştiri, respectiv Alro Slatina (plus 0,8%) şi Bursa de Valori Bucureşti (plus 0,4%), în timp ce restul înregistrau scăderi.
Următoarele cele mai abrupte scăderi după cele ale acţiunilor bancare, erau înregistrate de Purcari (minus 4,1%), Transgaz (minus 3,8%), Nuclearelectrica (minus 3,7%) şi Digi Communications (minus 3,2%).
Rulajul cu acţiuni era cu o oră înainte de închiderea şedinţei în valoare de 36 de milioane de lei, sub media de tranzacţionare a acestui an.
Indicii bursieri de la Bucureşti înregistrau joi după-amiază scăderi cuprinse între 2,6% pentru indicele companiilor din energie BET-NG şi 3,57% în cazul indicelui BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci SIF-uri şi a Fondului Proprietatea.
Indicele principal BET figurează cu o scădere de 14,15% de la începutul anului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro