România a avut în 2017 a treia cea mai ieftină carne din UE, dar până azi aceasta s-a scumpit
În 2017, România a fost cea de-a treia ţară din Uniunea Europeană unde preţul cărnii a fost cel mai scăzut, cu 40,08% sub media europeană, precedată de Buglaria (41,8%) şi Polonia (43,3%), arată datele furnizate de Eurostat. Între timp, în România, carnea s-a scumpit cu până la 6%.
La polul opus se clasează Luxemburg, unde preţul cărnii depăşeşte cu peste 41% media UE, urmată de Austria (în jur de 39% peste medie) şi Danemarca (38,3%).
În România, datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică arată că în perioada iunie 2017 - iunie 2018 carnea s-a scumpit semnificativ. Astfel, potrivit INS, carnea de vită s-a scumpit din vara anului trecut până în vara 2018 cu 5,8%, carnea de pasăre cu 3,58%, cea de porc cu 2,8%, iar preţurile preparatelor din carne au înregistrat creşteri de 3,93%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro