„Shogun” a reuşit că câştige primul Emmy pentru Disney din ultimii 19 ani. Serialul a câştigat 19 premii, un record istoric pentru orice serial de un singur sezon

Autor: Ştefan Stan Postat la 16 septembrie 2024 48 afişări

„Shogun” a reuşit că câştige primul Emmy pentru Disney din ultimii 19 ani. Serialul a câştigat 19 premii, un record istoric pentru orice serial de un singur sezon

 „Shogun”, o epopee istorică amplă, plasată în Japonia imperială, a câştigat prestigiosul trofeu pentru cea mai bună dramă la gala de duminică a premiilor Emmy, iar «Hacks» a învins campionul în exerciţiu al comediei, «The Bear», la cele mai înalte distincţii ale televiziunii. 

O poveste despre maşinaţiuni politice, „Shogun” a câştigat, de asemenea, premii de interpretare pentru Hiroyuki Sanada şi Anna Sawai, primii actori japonezi care au câştigat la categoriile lor. Serialul a obţinut în total 19 premii, un record pentru un singur sezon al unei drame.

Cu cea mai mare parte a dialogului în japoneză cu subtitrare în engleză, „Shogun” a fost un succes global improbabil. Producătorul executiv Justin Marks a mulţumit echipei de la reţeaua de cablu FX pentru că a pariat pe serial.

„Aţi dat undă verde unei piese de epocă japoneze foarte scumpe, subtitrată, al cărei punct culminant central este un concurs de poezie”, a spus Marks pe scenă. „Nu am nicio idee de ce aţi făcut asta”.

Sanada a descris „Shogun” drept un „proiect de vis între Est şi Vest”.

„„Shogun” m-a învăţat că atunci când oamenii lucrează împreună, putem face miracole”, a spus el. „Putem crea împreună un viitor mai bun”.

Câştigurile „Shogun” l-au ajutat pe proprietarul FX, Walt Disney să câştige 60 de Emmy-uri în acest an, cele mai multe din istoria companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
premii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.