Silviu Predoiu: Prin numirea lui Coldea la SRI, Băsescu a încălcat grav normele militare, a generat tensiuni în sistem. A făcut o greşeală binecuvântată de toţi politicienii. Parlamentarii făceau coadă la uşa lui Coldea să ia lumină

Postat la 03 iunie 2024 58 afişări

Silviu Predoiu: Prin numirea lui Coldea la SRI, Băsescu a încălcat grav normele militare, a generat tensiuni în sistem. A făcut o greşeală binecuvântată de toţi politicienii. Parlamentarii făceau coadă la uşa lui Coldea să ia lumină

La numirea în funcţia de prim-adjunct al SRI, Florian Coldea era maior şi cu acest grad putea fi cel mult şeful unei direcţii, în niciun caz să ocupe o funcţie de general de patru stele.

Decizia lui Traian Băsescu de a-l numi pe Coldea în funcţia de prim-adjunct al SRI a fost un act politic prin care a vrut să dea semnalul ruperii de trecut, dar fără să ia în calcul efectele asupra serviciului.

Numirea lui Coldea a generat tensiuni şi confuzii în SRI deoarece persoane care erau pe funcţii de comandă înalte s-au trezit că trebuie să bată pas de defilare în faţa noului şef, afirmă Silviu Predoiu.

Fostul şef adjunct al SIE, gen (r) Silviu Predoiu spune că, la numirea lui Florian Coldea în funcţia de prim-adjunct al SRI, Traian Băsescu a încălcat flagrant normele scrise şi nescrise ale statutului militar.

„Ştiam eu mult mai multe despre domnul Coldea decât ştia domnul preşedinte când l-a propus. Numirea domnului Coldea în funcţia de prim-adjunct a încălcat grav, flagrant norme scrise şi nescrise ale statutului militar. A încălcat o normă în care spunea clar n-ai voie să numeşti pe cineva într-o funcţie prevăzută cu un grad mai mare, cu două trepte, decât cel pe care îl are personajul. Domnul Coldea era Maior. Putea fi numit în cel mai bun caz, în cel mai bun caz general cu o stea. Adică poate şef de serviciu, locţiitor şef direcţie, poate şef direcţie pentru o direcţie mai mică. În niciun caz pe o funcţie de general cu patru stele ca cea de prim-adjunct”, a afirmat Silviu Predoiu, într-un interviu acordat Canal 33.

Fostul şef adjunct al SIE afirmă că Traian Băsescu a vrut să o rupă cu trecutul prin numirea lui Coldea, dar fără să ţină cont ce înseamnă asta pentru SRI.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coada,
grav,
greseala

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.