Ţara distrusă de poluare unde prim-ministrul a închis peste 400 de şcoli şi recomandă populaţiei să nu iasă din casă
Peste 400 de şcoli din capitala Thailandei, Bangkok, au fost închise pentru o perioadă, din cauza riscului crescut de îmbolnăvire datorat poluării.
Prim-ministrul ţării, Prayuth Chan-ocha, a ordonat închiderea a 437 de şcoli după ce oficialii au declarat că fumul toxic nu va dispărea în următoarele zile, iar Ministerul Sănătăţii Publice a spus că oamenii ar trebui să renunţe la activităţile în aer liber şi să le practice mai bine în interior.
Mulţi pietoni şi navetişti au început să poarte măşti de faţă pentru a combate poluarea datorată acumulării de particule din atmosferă şi traficului intens.
Asawin Kwanmuang, guvernatorul oraşului, a declarat de asemenea zona ca „zonă de control al poluării", permiţând autorităţilor să ia măsuri legale pentru a combate ameninţarea. Cei care vor încălca măsurile de combatere a poluării, prin activităţi ca evacuarea motorinei, arderea în aer liber a deşeurilor sau lucrări de construcţie care nu respectă normele ar putea fi pedepsiţi cu până la trei luni de închisoare. Locuitorii care vor sărbători săptămâna viitoare Anul Nou Chinezesc au fost îndemnaţi, de asemenea, să reducă utilizarea tămâiei şi a focurilor de artificii pentru a sprijini efortul autorităţilor.
Calitatea aerului din Bangkok se situează în prezent la un nivel nesănătos, deoarece cantitatea de particule periculoase de praf, cunoscută sub numele de PM 2,5, depăşeşte nivelul sigur în 41 de zone din jurul capitalei, potrivit Departamentului pentru Controlul Poluării. PM 2.5 este un amestec de picături lichide şi particule solide care pot include praf, funingine şi fum, una dintre principalele măsuri ale Indicelui Calităţii Aerului (AQI).
Între timp, Asawin a declarat că „am decis să eliminăm problema închizând şcolile. Ne este teamă că poate fi periculos pentru copii. Colegiile tehnice sunt incluse printre instituţiile închise, dar universităţile încă analizează ce trebuie să facă.
Mongkolsak Lajina, tatăl unui elev de cinci ani, a sugerat că închiderea şcolilor a fost un gest simbolic. „Nu cred că va ajuta mult. Avem nevoie de măsuri mai bune pentru a rezolva în mod eficient această problemă", a spus el, citat de Daily Mail. Opinia lui este susţinută şi de Aek Pongpairoj, de profesie medic. El este de părere că „aceste măsuri vor ajuta doar temporar.”
Nivelul de poluare a crescut, de asemenea, şi în alte părţi din Thailanda, ducând la o temperatură scăzută în Chiang Mai şi alte zone din nord. În mod normal, sezonul în care este predominantă această ceaţă toxică începe la sfârşitul lunii februarie, când agricultorii ard deşeuri agricole şi vremea uscată permite acumularea de particule de aer.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro