Tendinţe în economie: Managerii estimează creşterea activităţii în construcţii, comerţ şi servicii, în perioada iulie-septembrie, în paralel cu creşterea preţurilor în industrie, construcţii şi comerţ
Managerii estimează pentru perioada iulie-septembrie o creştere a activităţii în construcţii comerţ şi servicii, în paralel cu creşterea preţurilor în industrie, construcţii şi comerţ, în timp numărul de salariaţi din industrie, construcţii şi comerţ va rămâne relativ stabil, arată datele anchetei conjuncturale din luna iulie, transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
Managerii estimează pentru perioada iulie-septembrie o creştere a activităţii în construcţii comerţ şi servicii, în paralel cu creşterea preţurilor în industrie, construcţii şi comerţ, în timp numărul de salariaţi din industrie, construcţii şi comerţ va rămâne relativ stabil, arată datele anchetei conjuncturale din luna iulie, transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
La nivelul industriei prelucrătoare, managerii preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural plus 6%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural plus 33%), urmată de activităţile de fabricare a hârtiei şi a produselor din hârtie (sold conjunctural plus 29%).
Referitor la numărul de salariaţi managerii estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de plus 2% pe total industrie prelucrătoare, în timp ce pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural plus 21%).
“Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, precizează INS.
În sectorul construcţiilor, potrivit estimărilor din luna iulie 2021, activitatea va înregistra o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural plus 19%), în următoarele trei luni, în paralel cu creşterea preţurilor lucrărilor de construcţii (sold conjunctural plus 38%) şi cu relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 4%).
Pentru comerţul cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural plus 21%), în timp ce volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural plus 10%).
Raportat la preţurile de vânzare cu amănuntul, managerii societăţilor comerciale estimează creştere (sold conjunctural plus 27%).
Totodată, angajatorii din sector prognozează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 5%).
Conform estimărilor din luna iulie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural plus 16%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural plus 6%).
În opinia managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural plus 12%).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro