TVR: Accidentul din septembrie care a implicat un poliţist, nereflectat pentru că a fost unul uşor
TVR spune că o echipă a sa a fost trimisă, pe 21 septembrie, să filmeze urmările unui accident pe Calea Victoriei, care a implicat un poliţist, însă având în vedere că incidentul a fost unul uşor, s-a luat decizia de a nu fi inclus subiectul în emisiunile informative ale televiziunii publice.
"O echipă TVR a fost trimisă să filmeze urmările unui accident pe Calea Victoriei, în urma sesizării făcute de unul dintre reporterii televiziunii, aflat în zonă. În imaginile surprinse de cameramanul TVR apar maşina avariată şi câţiva poliţişti de la Brigada Rutieră. Din informaţiile obţinute ulterior, era vorba despre un motociclist de la Poliţia Rutieră, acroşat de un autoturism", spune Televiziunea Română, într-o precizare remisă MEDIAFAX referitoare la criticile aduse în presă privind nedifuzarea unui accident în Jurnalul TVR din data de 21 septembrie în care a fost implicat un poliţist.
Totodată, TVR precizează că purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, "a prezentat accidentul drept unul uşor, fără urmări grave pentru părţile implicate şi nu a oferit alte detalii".
"Ţinând cont de celelalte subiecte ale zilei şi de faptul că nu erau consecinţe grave, s-a luat decizia de a nu include subiectul în emisiunile informative din ziua respectivă", mai arată Televiziunea Română.
Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei a căzut cu motocicleta în timp ce însoţea coloana oficială a ministrului Internelor, Gabriel Oprea, agentul fiind rănit în urma accidentului, care a avut loc în septembrie, în zona Pieţei Victoriei, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Deşi accidentul a avut loc în 21 septembrie, acesta nu a fost făcut public, însă date despre incident au fost comunicate presei pe surse, în urma decesului, marţi seară, a subinspectorului Bogdan Gigină, provocat de căderea acestuia într-o groapă de pe strada Ştirbei Vodă, cu motocicleta, tot în timpul unei misiuni în coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea.
Potrivit surselor citate, accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 21 septembrie, la intersecţia Piaţa Victoriei cu bulevardul Vasile Lascăr. Poliţistul Dorel Moraru, care se afla pe motocicletă în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost acroşat de un autoturism condus de o femeie, care a intrat în intersecţie după ce nu a oprit la semnalul "stop" al agentului care dirija circulaţia.
În urma impactului, Moraru a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde nu a rămas internat. Medicii au stabilit că acesta a suferit o entorsă la glezna dreaptă şi o contuzie la pumnul stâng, fiindu-i pusă o atelă la picior, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
În urma accidentului, Dorel Moraru a avut nevoie de o lună de concediu medical.
În urma accidentului în care a fost implicat poliţistul Dorel Moraru, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare.
Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră a Capitalei, şi-a pierdut viaţa în urma accidentului de marţi seară, când a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, pe strada Ştirbei Vodă.
Deşi poliţistul Bogdan Cosmin Gigină asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea, informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne.
Date despre misiunea pe care o executa Bogdan Gigină au fost aflate mai întâi pe surse, iar joi Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la "o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice".
"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", a arătat Poliţia Capitalei.
Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Poliţiei Rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar în cazul şefului statului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi primului ministrului.
Miniştrii pot beneficia de însoţire cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar "în situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă", conform prevederilor legale.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro