Udrea, îi pune condiţii lui Predoiu: Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară; vin singură
Fostul ministru Elena Udrea îi transmite ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, că este victima unui abuz în justiţie şi îi cere garanţii că odată ce va ajunge în România se va putea bcuura de aceeaşi lege care a fost aplicată şi altor persoane aflate în situaţia ei.
Elena Udrea, în prezent aflată în arest preventiv în Bulgaria, îi transmite ministrului Justiţiei că a fost condamnată ilegal şi de aceea a plecat din ţară, pentru a/şi cputa dreptatea.
„Înţeleg, domnule ministru al Justiţiei, că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 (cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justitţe decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveţi, domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o ţară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcţia pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR, cât şi decizia CJUE din 21.12.20217”, scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.
Elena Udrea îi aminteşte ministrului că nu şi-a văzut fetiţa în vârstă de 3 ani de aproape două luni „din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră”, iar în vreme ce „monstrul de la Caracal” nu a fost condamnat, s-a ajuns ca pentru o presupusă mită de 25.000 de euro să se pronunţe pedepse mai mari decât pentru crime, violuri sau tâlhării.
„Care este poziţia dvs ca ministru al Justiţiei faţă de acest caz? Dar faţă de haosul general de la ÎCCJ, unde unii judecători dau decizii când pro, când contra Curţii Constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi)? Ca membru al CSM, aţi ridicat acest subiect în şedinţele Consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro decât pentru omor, răpiri, violuri şi tâlhării. De 3 ani justiţia dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?”, mai scrie Udrea.
Elena Udrea afirmă, în postarea sa, că cetăţenii României aparţin Europei şi, aşa cum au dreptul să aleagă o şcoală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să îşi caute dreptatea dacă în ţara lor „domneşte haosul în Justiţie”. El îi transmite lui Cătălin Predoiu că vine singură în ţară, fără să fie nevoie să se străduiască Ministerul Justiţiei să o aducă, dacă i se dau garanţii că legea va fi respectată în cazul ei, la fel ca şi la alte persoane aflate în situaţia ei. Ea îi reaminteşte lui Predoiu că „a pus cărămizi” la temelia carierei sale.
„Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară, dacă dvs ca ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură, domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia, sau mai multor cetăţeni ai ţări din guvernul căruia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneţi în funcţie? Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, mai spune fostul ministru Elena Udrea.
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.
Udrea a plecat din ţară înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro