Un computer Apple-1, vândut personal de Steve Jobs în 1976, achiziţionat pentru 365.000 de dolari
Un computer Apple-1, în perfectă stare de funcţionare, pe care cofondatorul companiei, Steve Jobs, l-a vândut personal din garajul părinţilor săi pentru 600 de dolari, în 1976, a fost vândut joi, la o licitaţie organizată de Christie's, pentru 365.000 de dolari.
Computerul Ricketts Apple-1, numit astfel după primul său proprietar, Charles Ricketts, este singurul calculator Apple-1 despre care mai există documente care atestă că a fost vândut personal, în 1976, de Steve Jobs unui client, din casa familiei cofondatorului Apple, din Los Altos, în California, potrivit casei de licitaţii Christie's.
Suma obţinută la licitaţie pentru acest computer, de 365.000 de dolari, a fost puţin sub estimarea minimă a casei de licitaţii, care stabilise o valoarea între 400.000 şi 600.000 de dolari. În luna octombrie, organizaţia Henry Ford a plătit 905.000 de dolari pentru un computer din aceeaşi gamă.
Dintre cele câteva sute de computere Apple-1 produse, mai există sub 50, potrivit datelor din domeniu.
În cadrul aceleiaşi licitaţii, Rijksmuseum din Amsterdam, cu ajutorul a diferite fundaţii (Rembrandt Society, BankGiro Loterij, VSB fund, Mondriaan Fund) şi donatori privaţi, a cumpărat o figură bahică ce susţine un glob pământesc, lucrare de artă din secolul al XVII-lea, realizată de Adrien de Vries, plătind 27,9 milioane de dolari. Preţul estimat al sculpturii era situat între 15 milioane şi 25 de milioane de dolari.
"Preţul obţinut urmează tendinţa actuală de obţinere a unor preţuri extraordinare pentru capodopere ale artei", a declarat Jussi Pylkkanen, preşedinte global al casei Christie's, care a şi condus licitaţia.
Unul dintre obiectele a căror vânzare era cea mai aşteptată, pe care Christie's l-a prezentat drept "vânzare excepţională", a fost retras de la vânzare după 11 ore, când administratorii averii actriţei Joan Fontaine, care a murit în urmă cu un an, la vârsta de 96 de ani, au decis ca statueta Oscar, obţinută de Fontaine la categoria cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul "Suspiciune/ Suspicion", din 1941, regizat de Alfred Hitchcok, să nu mai fie vândută alături de restul obiectelor din colecţia vedetei de cinema.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro