Un hacker american susţine că a reuşit să controleze motorul unui avion în timpul zborului
Un consultant în securitate cibernetică a declarat pentru FBI că a pătruns în sistemele informatice de la bordul unor avioane de aproximativ 20 de ori şi a reuşit chiar să controleze un motor în timpul zborului, potrivit unor documente judiciare.
Chris Roberts a fost deţinut de FBI în aprilie, după un zbor cu United Airlines către Syracuse, New York, după ce oficialii au văzut mesajele sale pe Twitter despre spargerea sistemului informatic al avionului în care se afla, informează CNN.
O solicitare depusă de FBI pentru un mandat de percheziţie la un tribunal din New York descrie anchetarea lui Roberts pentru posibile infracţiuni informatice.
În timpul intervierării sale de către FBI în februarie şi martie, Roberts le-a spus achetatorilor că a pătruns în sistemele de divertisment de la bordul avioanelor de 15 sau 20 de ori în perioada 2011-2014.
El a declarat, de asemenea, potrivit documentului, că o dată a pătruns în sisteme şi a rescris codul, ceea ce i-a permis să emită o comandă "CLB" de creştere a altitudinii. Roberts susţine că ştie vulnerabilităţile a trei tipuri de aeronave Boeing şi ale unui model Airbus.
Roberts a afirmat pe Twitter că a fost sfătuit să nu spună prea multe, dar a precizat că singurul său interes este acela de "îmbunătăţire a siguranţei aeriene" şi a acuzat FBI că a condensat "incorect" cinci ani de cercetări ale sale într-un singur paragraf.
Documentele FBI susţin că agenţii şi specialiştii săi în tehnică "cred că Roberts a avut capacitatea şi voinţa de a folosi echipamentul pe care îl avea atunci asupra lui pentru a accesa sau a încerca să acceseze sistemele de divertisment de la bord şi probabil sistemele pentru controlul zborului ale oricărui avion echipat cu sisteme de divertisment, iar acest lucru putea pune în pericol siguranţa publică", motiv pentru care nu i s-a permis să părăsească aeroportul Syracuse în acea seară.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro