Un oraş din România explodează total şi lasă pe toată lumea în urmă în cursa pentru titlul de capitală solară a ţării, cu proiecte de peste 2 mld. euro: „Ajută infrastructura, apropierea de Europa“
Aradul devine cel mai vânat judeţ de investitorii în proiecte de energie solară de mari dimensiuni, cele mai recente date arătând că doar parcurile care se vor conecta direct în reţeaua Transelectrica, cu avize deja obţinute, au o capacitate de peste 2.500 MW. Dacă aceste investiţii se vor realiza, datele pentru punerile în funcţiune fiind 2024-2025, vor atrage peste 2 miliarde de euro. De ce este până la urmă atât de atrăgător Aradul pentru solare, vedeta noului val de energie verde din România?
„Cel mai important lucru este accesul la terenuri neproductive comasate. Apoi este foarte importantă apropierea de Europa, infrastructura existentă. Este mai uşor să aduci în Arad echipe, utilaje, oameni pentru a ridica proiectele solare“, explică Sebastian Enache, business development manager la Monsson, cel mai mare dezvoltator local de proiecte de energie verde.
Cel mai mare parc solar din Arad, care ar trebui să fie finalizat anul viitor, are o capacitate de 1.043,7 MW, o premieră inclusiv la nivel european. Parcul a fost gândit de grupul Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, deţinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, şi preluat anul trecut de Rezolv Energy, companie a fondului britanic de investiţii Actis.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro