USR îi cere demisia lui Meleşcanu de la şefia Senatului: E imaginea vie şi ruşinoasă a nomenclaturii dictatoriale
Reprezentanţii USR i-au cerut, joi, demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Ei au precizat că este „gest de decenţă”, la 30 de ani de la Revoluţia română, şi consideră că Meleşcanu este „imaginea vie şi ruşinoasă a nomenclaturii dictatoriale”.
„Demisia este singurul gest de decenţă pe care Teodor Meleşcanu îl poate face după ultimele dezvăluiri din presă. Cu 30 de ani în urmă, Teodor Meleşcanu ca reprezentant al lui Nicolae Ceauşescu, nega, în faţa comunităţii internaţionale, crimele de la Timişoara şi refuza momentul de reculegere pentru cei ucişi. Actualul preşedinte al Senatului e imaginea vie şi ruşinoasă a statului român capturat, a eternităţii nomenclaturii dictatoriale care se reproduce şi-n democraţie, a refuzului, prin orice mijloace, de a renunţa la putere”, au scris reprezentanţii USR, joi, pe Facebook.
Sursa citată susţine că Teodor Meleşcanu era reprezentantul lui Nicolae Ceauşescu şi aminteşte că actualul şef al Senatului a refuzat un moment de reculegere pentru victimele Revoluţiei.
„Pe 20 decembrie 1989, când întreaga Timişoară ieşea în stradă, declarându-se primul oraş liber de comunism, susţinea la Viena că în România e „pace şi linişte“. Şi care, de 30 de ani încoace, asigură pacea şi liniştea oricărui partid ce-i oferă funcţii”, a completat sursa menţionată.
USR reaminteşte că deputatul Iulian Bulai i-a făcut observaţie lui Teodor Meleşcanu că este prezenţa sa la tribuna Parlamentului este „o ruşine”.
„La şedinţa solemnă din Parlament pentru comemorarea eroilor Revoluţiei, deputatul Iulian Bulai a atras atenţia de la tribună că nu există jignire mai mare pentru memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie decât prezenţa lui Teodor Meleşcanu la tribuna Parlamentului României”, conchide USR în postarea pe Facebook.
Deputatul USR Iulian Bulai i-a transmis, luni, preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, că e absurd să conducă şedinţa solemnă „un comunist cu ştate vechi” şi că un moment solemn a fost transformat „într-un paradox de neimaginat”.
Foto: Profimedia
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro