Valoarea OpenAI creşte la 157 de miliarde de dolari în urma unui acord de finanţare

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 octombrie 2024 15 afişări

Valoarea companiei OpenAI a crescut până la 157 de miliarde de dolari în urma unui acord de finanţare. OpenAI a devenit astfel una dintre companiile cele mai valoroase din lume.

OpenAI, producătorul ChatGPT, a strâns 6,6 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanţare, deoarece investitorii, inclusiv Microsoft, continuă să parieze mult pe inteligenţa artificială (AI), potrivit BBC.

Acordul a oferit companiei de tehnologie o valoare de 157 de miliarde de dolari. Valoarea este similară băncii de investiţii Goldman Sachs şi mult mai mare decât majoritatea companiilor de top din America. Practic, OpenAI devine unul dintre cele mai valoroase start-up-uri din lume.

Reprezentanţii companiei au spus că banii vor fi astfel folosiţi astfel încât start-up ul să rămână la vârful cercetării AI. OpenAI a declarat că are 250 de milioane de utilizatori activi săptămânal, precum şi un milion de clienţi persoane juridice

Compania este pe cale să genereze venituri de 3,6 miliarde de dolari. Totuşi, pierderile estimate de peste 5 miliarde de dolari vor depăşi veniturile, susţine Reuters. De asemenea, compania s-a confruntat cu mai multe probleme interne şi cu demisii ale unor şefi importanţi. Totodată se vorbeşte despre o restructurare internă care a atras critici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
openai,
valoare,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.