Valoarea proprietăţilor rămâne o enigmă
Valoarea proprietăţilor din România - terenuri, locuinţe sau alte active - rămâne o enigmă, în condiţiile în care nicio instituţie nu centralizează în prezent preţurile de tranzacţionare pentru a le face publice şi a da astfel o direcţie clară a pieţei.
Ziarul Financiar a pus pentru prima dată pe piaţă un astfel de indice la sfârşitul anului 2006, când preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti creşteau cu 3.000-5.000 de euro în fiecare lună, dar analiza a reflectat ulterior şi declinul. Din 2011 acest indice este realizat în colaborare cu firma de consultanţă Coldwell Banker, dar această analiză are ca punct de plecare valorile solicitate de către proprietari, care pot fi nerelevante într-o perioadă de blocaj al tranzacţiilor. Institutul Naţional de Statistică, BNR şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici au semnat la începutul anului 2010 un protocol de colaborare pentru realizarea unui index imobiliar bazat pe preţurile de tranzacţionare a locuinţelor, dar acesta nu a avut continuitate şi nu s-a impus ca un reper în piaţă în aceşti ani în care evoluţia viitoare a preţurilor a fost întrebarea fundamentală a potenţialilor cumpărători, dar şi a băncilor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană