Zelenski din Ucraina va prezenta „planul de victorie” la reuniunea de la Ramstein

Autor: Laura Buciu Postat la 05 octombrie 2024 17 afişări

Zelenski din Ucraina va prezenta „planul de victorie” la reuniunea de la Ramstein

Ucraina îşi va prezenta „planul de victorie” la o reuniune periodică a aliaţilor săi la Ramstein, în Germania, pe 12 octombrie, a declarat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram.

„Vom prezenta planul de victorie, paşi clari, specifici pentru un sfârşit just al războiului”, a scris el.

Ucraina, care se opune de aproape 1.000 de zile invaziei Rusiei, un vecin mult mai mare, a prezentat în ultimele luni un plan de încheiere a războiului.

Detaliile nu au fost făcute publice, dar Zelenski l-a prezentat preşedintelui american Joe Biden, precum şi ambilor candidaţi principali la alegerile prezidenţiale din ţară, când a vizitat Washingtonul luna trecută.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că planul conţine „o serie de paşi productivi” pe care SUA se vor angaja alături de Ucraina.

Cu toate acestea, Wall Street Journal a citat oficiali americani anonimi care au declarat că planul era o cerere reambalată pentru mai multe arme şi o ridicare a restricţiilor privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi că nu avea o strategie cuprinzătoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
ucraina,
ramstein

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.