100 tineri manageri de top. Diana Cîtu, RECICLAD'OR

Postat la 14 august 2024 1210 afişări

CEO, RECICLAD'OR

35 de ani


După terminarea liceului la Slatina, Diana Cîtu a urmat cursurile ASE-ului, specializarea finanţe-bănci.  „Deşi pe atunci noţiunile de «economie circulară» sau «sustenabilitate» nu erau chiar pe buzele tuturor, am fost atrasă de ideea protejării mediului înconjurător şi am înţeles că nu se pot obţine rezultate în această direcţie decât printr-o implicare a celor responsabili, a marilor companii, dar şi a noastră, a tuturor. Asta înseamnă de fapt «circularitate». Şi aşa a luat naştere businessul pe care îl conduc.”

Care este obiectivul de carieră pe care vi l-aţi fixat în prezent?

A rămâne în vârful clasamentului, mai ales într-un domeniu atât de concurenţial este un obiectiv în sine şi, recunosc, muncesc foarte mult alături de echipa mea pentru a-l menţine. În plus, ca şi obiectiv suplimentar, vreau ca RecicladăOR să aibă prezenţă fizică şi în alte 7 judeţe până la finalul anului, pentru a putea deservi astfel mult mai prompt producătorii locali şi a crea o legătură mai strânsă cu aceştia.

Care sunt principalele provocări pe care le aveţi în atingerea acestuia şi cum v-aţi propus să le depăşiţi?

Adaptarea la cerinţele partenerilor noştri, aceştia la rândul lor fiind nevoiţi să se adapteze la desele modificări legislative şi de reglementare, reprezintă o provocare serioasă pentru noi. Dar, prin conferinţele pe care la iniţiem sau la care participăm, aducem un aport esenţial în raportarea partenerilor noştri la cerinţele legale şi la implementarea de către aceştia a unui mod de business sustenabil.

Cum arată săptămâna/ziua de lucru ideală pentru dvs., în contextul actual?

Dimineaţa, după ce îmi las copiii la şcoală, mă duc direct la birou, unde ajung de multe ori înaintea echipei. Folosesc prima oră a dimineţii pentru a trage concluziile zilei precedente şi pentru a parcurge agenda zilei curente. După care începe „nebunia”, fiind solicitată de către fiecare departament, participând la întâlnirile cu partenerii noştri, mergând la conferinţe şi workshopuri etc. Dar îmi place foarte mult ceea ce fac.

Munca remote sau de la birou? De ce?

Sunt adepta muncii de la birou, dar am avut şi multe ocazii de a lucra remote, un caz fortuit fiind chiar cu ocazia pandemiei. Prefer munca de la birou pentru că simt o mai bună comunicare cu echipa şi o mai eficientă rezolvare a situaţiilor apărute.

Care sunt calităţile pe care le apreciaţi cel mai mult la colegii din echipele pe care le coordonaţi? Dar defectele pe care nu le puteţi tolera?

Apreciez foarte mult implicarea în activitate a colegilor mei, modul în care găsesc singuri soluţii la o parte dintre situaţiile apărute, cu mine doar bifând aprobarea. Nu tolerez (şi îi mulţumesc Lui Dumnezeu că nu este cazul în echipa mea) minciuna, nici măcar cea prin omitere.

Mai este loc de lectură în agenda unui lider al prezentului? Ce citiţi şi care sunt titlurile preferate?

Ador să citesc. Nu pot concepe o zi fără lectura măcar a câtorva pagini. Mă refer la paginile de hârtie ale unei cărţi, aşa simt cel mai bine conţinutul. Am descoperit recent pe Haruki Murakami, care a reuşit să mă scoată relativ rapid din iţele lumii de zi cu zi şi să mă arunce în acel univers fantastic al „Păsării arc” sau în minunata “Pădure norvegiană”. Recomand cu încredere acest autor japonez contemporan.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.