10 locuri de care multi turişti nu ştiu incă şi pe care trebuie să le vizitezi - GALERIE FOTO
De obicei, când merg în vacanţe, oamenii aleg cele mai populare locaţii, în funcţie de „renumele” acestora printre turişti.
Există, însă, numeroase locuri impresionante care, deocamdată, nu au devenit foarte populare pentru călători. Brightside prezintă 10 astfel de locaţii magice, pe care le poţi vizita bucurându-te de linişte, înainte de a intra în vizorul mulţimilor de turişti:
Jose Ignacio, Uruguay
Doar 300 de oameni locuiesc în Jose Ignacio, iar în timpul iernii oraşul este luat cu asalt de superstaruri din America Latină, cum ar fi Shakira. Aici poţi găsi hoteluri de lux, restaurante elegante, fiind locul ideal pentru persoanele care vor să se bucure de lux, dar şi de plăcerea intimităţii.
Koh Rong, Cambodgia
Dacă doreşti o pauză de la civilizaţie, trebuie să vizitezi neapărat insula Koh Rong – un loc magic, fără clădiri zgârie –nori, zgomot sau maşini, ci doar linişte, câteva sate de pescari şi natură nealterată. Kog Rong este asemănată, de multe ori, cu Thailanda în urmă cu 20 de ani.
Bangladesh
Bangladesh este un loc izbitor de frumos, cu o cultură şi o istorie bogată. Tursimul nu reprezintă un sector prea bine dezvoltat al economiei, cu toate că locul prezintă mai multe puncte de atracţie: vila Maharaj, cea mai extinsă coastă de manglieri din lume şi cea mai lungă plajă de pe Pământ.
Sofia, Bulgaria
Sofia este unul dintre cele mai ieftine oraşe turstice, în comparaţie cu alte capitale europene. Capitala Bulgariei deţine o arhitectură istorică uluitoare, care te va uimi garantat. Potrivit unor experţi, Sofia nu va mai rămâne necunoscută turiştilor pentru o perioadă prea îndelungată, foarte curând fiind descoperită şi inundată de aceştia.
Ambergris Caye, Belize
Insula Ambergris Caye are o istorie foarte bogată. La intervale temporale diferite, indieni mayashi, vânători de balene sau piraţi au trăit acolo. Ambergris Caye atrage astăzi scafandri din întreaga lume, fiind situată în apropierea Barierei de Corali din Belize, al doilea cel mai lung recif din lume.
Myanmar
Cunoscut şi ca Burma, Myanmar este o mică ţară din Asia de Sud-Est, care în traducere înseamnă „rapid”. În 2010, circa 300.000 de persoane au vizitat ţara, însă trei ani mai târziu acest număr a crescut rapid la peste două milioane de turişti. Tursimul se dezvoltă rapid, dar încă mai există timp să mergi la o plimbare cu barca pe lacul izolat Inle şi să te bucuri de un reflexia apusului de soare pe Shwedagon Paya.
Roatan, Honduras
Vasele de croazieră au început să viziteze coasta Roatan începând cu 2005, Honduras nefiind unul dintre cele mai sigure locuri din lume. Roatan a început să câştige popularitate odată cu vizitele scafandrilor, care vin pe insulă pentru a vedea bariera de corali. Pe insula propriu-zisă aveţi şansa să pescuiţi şi, de asemenea, de a explora arhipelagul Cayos Cochinos.
Aplulia, Italia
O vacanţă în Apulia este, cu siguranţă, de neuitat: marea azurie, pământul roşu, apusurile de aur şi, cel mai important, localnici foarte primitori. Înafară de plaja extraordinară, puteţi vizita castelul Bai, bazilica Santa Croce sau muzeul arhelologic Rignano Garganico.
Zambia şi Zimbabwe
Pe lângă binecunoscuta atracţie Cascadele Victoria, în apropiere se găseşte Parcul Naţional Hwange, de care multă lume nu ştie. Parcul este enorm, are 14.600 de km pătraţi, şi dispune de lacuri, plante şi animale sălbatice rare sau păsări. Spre exemplu, în Hwange poţi găsi peste 30.000 de elefanţi.
Busan, South Korea
În timp ce hoardele de turişti se îndreaptă spre Seul, mai bine ai vizita al doilea cel mai mare oraş din Coreea de Sud, Busan, supranumit şi „capitala de vară din Coreea”, datorită numeroaselor sale plaje. Mai mult, Busan este renumit pentru muzeul său de artă, adăpostul deschis pentru păsări şi o piaţă de peşte.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro