Doua zile la palat
Marmura si lumini
Stralucirea indusa de arhitectura somptuoasa este prezenta si in interiorul Palais de la Mediterranee: marmura perfect lustruita, pusa in evidenta de lumini strategic amplasate, buchete de flori proaspete si ferestre imense cu vedere... unde altundeva... la Mediterana. "Liftul mi-a dat ceva batai de cap, pentru ca nu pornea decat actionat prin cartela camerei, insa cititorul de carduri avea o problema si urcarea a fost oarecum anevoioasa. Uiti cu totul si de lift si de minutele in sir pe care le-ai petrecut in urcare imediat ce intri in camera. Acolo te intampina un pat imens, in ciuda regimului de camera single, cu saltele duble si multe perne ce parca te imbiau la relaxare", spune Nichita. Camera era decorata in culori inspirate de marea aflata la cativa metri, foarte vii, dar foarte calde in acelasi timp.
Nuantele de bleu cu accente de bleumarin, incadrate de culoarea nisipului, recreau in intregime atmosfera mediteraneana de afara. In ce priveste baia, ei bine, spune designerul, asta este o alta poveste. In baie sunt atatea camarute, incat cu greu te decizi: camera cu cada si chiuveta, dusul, camera cu toaleta si chiuveta, toate invadate de muzica ambientala.
Cu toate ca atmosfera din camera este mai degraba Art Deco, cu texturi lemnoase din sicomor si tapiserii din stofe scumpe, hotelul este adus in prezent prin accesoriile high tech. Fiecare camera este dotata cu ecran LCD cu senzori, care se intoarce spre pat imediat ce este pornit. Inima hotelului este etajul trei, unde se afla restaurantul, barul si camerele de conferinte. Asta pentru marea parte a turistilor care probabil viziteaza hotelul intre doua cine cu partenerii de afaceri si o conferinta.
"Micul dejun mi s-a parut totusi cel mai spectaculos moment al zilei. Imaginati-va ca va aflati la o masa la piscina si priviti spre Marea Mediterana, cu zgomotul valurilor pe fundal si savurati un croissant frantuzesc si o cafea. Sau aceleasi ingrediente, intr-un balcon cochet. Aerul tare al diminetii alunga orice oboseala, iar peisajul parca impiedica ochii sa se inchida", isi aminteste Nichita. Clientii hotelului? Toate categoriile, de la milionari excentrici cu accesorii extravagante si pana la oameni de afaceri aflati in trecere sau artisti care pur si simplu se bucurau de atmosfera hotelului-palat.
Cu fatada sa declarata monument istoric, Palais de la Mediterrannee este intr-adevar un hotel-loc-de-intalnire pentru artisti din intreaga lume si pentru aristocrati care isi parcheaza cu nonsalanta masinile bijuterii in fata cladirii. Hotelul pune la dispozitie 1.750 mp repartizati in 7 sali, toate echipate cu supertehnologii pentru meeting-uri, care pot primi pana la 1.700 de participanti la un cocktail. Pe langa aceste spatii, sala cazinoului are o suprafata de 850 mp. Tarifele in oaza incep de la 250 de euro pe noapte si includ pat pentru bebelus, conexiune WiFi la Internet si accesorii pentru plaja si piscina. Hotelul ofera facilitati cu adevarat speciale pentru oaspetii sai, de la garaje private, conditii foarte bune pentru cei care nu se pot desparti de animalele lor de companie, spa, si mai ales multa liniste, element foarte bine marketat de hotelieri, pentru ca de cele mai multe ori hotelurile sunt adevarate furnicare zgomotoase si agitate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro