Microcar pentru microsoferi

Postat la 26 martie 2007 4071 afişări

12.600 de euro si orice adolescent de peste 16 ani poate sa isi conduca singur masina. Si nu este vorba de jeep-ul familiei, furat din garaj, ci de Microcar, masina conceputa special pentru nevoile tinerilor care nu au voie inca, dar vor cu orice pret sa sofeze.

Articolul despre Microcar era cat pe ce sa ramana fara ilustratie. In ziua cand era programata sedinta foto, ia masinuta de unde nu-i, pentru ca proprietarul tocmai isi dusese "bolidul" la service pentru reparatii. Microcar este noul concept de automobil, intrat de curand pe piata romaneasca, adresat tinerilor care vor sa conduca fara a avea varsta legala pentru asta. Soferii pana in 16 ani nu au nevoie decat de un curs de legislatie rutiera si pot rula in voie pe sosele. Totusi, impedimente exista, dar sunt de ordin tehnic. Masina poate atinge o viteza maxima de 45 km/h, avand in vedere segmentul de clienti careia ii este adresat, dar si puterea dezvoltata de cei doar 4,5 CP de care dispune Microcar MC1. In plus, micile masini nu au voie pe autostrada, avand limita de viteza setata la 45 km/h.

Modelul fabricat in Franta poate fi cumparat si de la reprezentanta din Bucuresti, Reva Romania, importator de scutere si autoturisme cu propulsie electrica, si s-au vandut deja in 25 de exemplare intr-un an de la comercializare. Pretul acestor vehicule variaza intre 8.000 si 12.000 de euro, in functie de dotari. Astfel ca un Microcar obisnuit vine dotat cu inchidere centralizata, jenti aliaj, incastratii de lemn, ornamente cromate, airbag-uri si tavan de sticla.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Microcar,
pentru,
microsoferi
/arta-si-societate/lifestyle/microcar-pentru-microsoferi-4073711
4073711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.