(P) Machiajul femeii de afaceri: caracteristici distinctive

Postat la 04 noiembrie 2021 3740 afişări

(P) Machiajul femeii de afaceri: caracteristici distinctive

Ce fel de machiaj îţi poţi permite cu un cod vestimentar de afaceri? Aceasta este o întrebare presantă pentru cei care, zi după zi, trebuie să respecte restricţiile impuse de stilul de birou. În materialul nostru, ne vom concentra asupra regulilor de creare a machiajului de afaceri în conformitate cu tipul de aspect.

Principalele caracteristici ale machiajului de afaceri

Scopul codului vestimentar de birou este de a crea o stare de spirit de lucru, de a oferi un aspect prezentabil. Machiajul ar trebui să servească aceloraşi scopuri, dar în acelaşi timp să îşi îndeplinească funcţia principală - de a ascunde defectele şi de a sublinia avantajele.

În esenţă, machiajul pentru doamnele de afaceri este acelaşi machiaj de zi cu zi. Dar cu câteva avertismente.

1. În primul rând, într-un astfel de make-up, îţi poţi permite mai multe accente care adaugă rigoare imaginii.

2. În al doilea rând, acest machiaj implică limitări în ceea ce priveşte schemele de culori. Nu toate nuanţele pot deveni parte a unei imagini de afaceri. Daţi preferinţă culorilor neutre precum negru, maro, albastru închis, gri, bej, alb.

Ţinând cont de aceste caracteristici, alege mijloacele cosmetice potrivite https://makeup.ro şi creează machiajul ţinând cont de următoarele reguli:

Ton

Corectorul aplicat corect va ajuta la ascunderea vânătăilor sub ochi, a venelor de păianjen, a acneei şi a altor erupţii cutanate. Corectoarele elimină bine problemele de pete. Prin urmare, începe-ţi machiajul cu ele. Trasaţi triunghiuri inversate sub ochi (astfel încât produsul să se amestece fără pete) şi întindeţi-l uniform cu degetele sau cu o pensulă. Puteţi începe să aplicaţi fondul de ten.

Atunci când alegeţi un fond de ten, alegeţi-le pe cele care sunt pe bază de apă sau ingrediente hidratante - aerul din birou este întotdeauna excesiv de uscat, iar pielea pur şi simplu are nevoie de umiditate. În plus, cremele groase şi uleioase se vor usca pe piele, făcând toate ridurile şi mai profunde şi mai vizibile. De asemenea, optează pentru nuanţe cu subton roz - la lumina electrică (şi în majoritatea birourilor este aprinsă toată ziua), faţa va arăta mai proaspătă.

Aşadar, aplică fond de ten pe nas, frunte, pomeţi şi bărbie şi distribuie uniform cu o perie sau cu degetele pe toată faţa. Faceţi totul cu atenţie, astfel încât să nu rămână pete sau dungi.

Fixaţi fondul de ten cu pudră pură. Cu ajutorul pudrei, puteţi, în primul rând, să fixaţi machiajul şi să îl faceţi mai rezistent. Şi în al doilea rând, împrospătează uşor machiajul în timpul zilei. Dacă pielea este grasă, foloseşte şerveţele mate înainte de a aplica pudra: acestea vor ajuta la eliminarea excesului de sebum, iar pudra va rămâne mai fină.

Ochi

Pentru machiajul ochilor, săgeţile largi sunt interzise, dar puteţi desena cu atenţie linia pleoapelor (puteţi alege cea superioară sau inferioară). Pentru un aspect mai natural, încercaţi nuanţe de maro şi gri închis în loc de negru obişnuit.

Aplicaţi nişte fard de pleoape cu o pensulă mică şi plată pe toată pleoapa mobilă şi tapotaţi, trăgând culoarea spre colţul exterior al ochiului.

Acum puteţi aplica rimel. Alegeţi un rimel doar în nuanţe de negru sau maro şi nu alegeţi unul care promite efecte dramatice sau creşteri colosale în lungime şi volum.

Machiajul ochilor este gata, singurul lucru care poate fi adăugat este un pic de iluminator în colţul interior al ochiului şi puţin sub sprânceană, astfel încât privirea să se deschidă şi culoarea ochilor să devină mai pronunţată.

Sprâncene

De asemenea, nu necesită luminozitate. În ciuda faptului că sprâncenele largi şi luminoase sunt la modă acum, nuanţele mai calme şi liniile moi sunt mai potrivite pentru machiajul de afaceri. Nu desenaţi o formă clară a sprâncenelor cu un creion. Mai bine foloseşte farduri de sprâncene şi în final, ai grijă să piepteni firele de păr şi să le fixezi cu ceară.

Buze

După cum am menţionat mai sus, machiajul de afaceri nu are accente, aşa că rujul luminos sau închis este complet nepotrivit, precum rujul cu mult sidef. Opţiunea ideală este un luciu de buze fără particule mari strălucitoare. Poate fi unul uşor pigmentat şi care va da buzelor o nuanţă naturală - roz, caramel, coral. Sau poate fi un balsam de buze transparent, atunci finisajul său umed va oferi feţei un aspect sănătos şi bine îngrijit.

Când tenul, ochii, sprâncenele şi buzele sunt perfect colorate, este timpul să adăugaţi câteva detalii finale machiajului dvs. de afaceri. Este, desigur, un fard de obraz. Alegeţi nuanţe translucide roz şi aplicaţi-le uşor pe pomeţi de jos în sus (adică de la nas până la tâmple) folosind o pensulă moale teşită. Umbriţi bine fardul de obraz, astfel încât să nu existe limite clare.

În cele din urmă, puteţi aplica highlighter uscat sau cremos pe părţile proeminente ale pomeţilor, pe marginea nasului şi o picătură în gropiţa de deasupra buzei superioare. Este nevoie de un pic de strălucire în aceste zone pentru ca tenul să pară proaspăt, odihnit şi sănătos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
femeie,
machiaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.