Cum va arăta prima casă din lume tipărită 3D (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 iulie 2014 101 afişări

Cum tehnologia a evoluat într-atât încât să-ţi poţi "tipări" 3D diverse obiecte, ba chiar şi arme ori să-ţi ridici singur statuie, de ce nu s-ar preta şi la construcţii? Există deja specialişti care iau în calcul acest lucru, imaginându-şi că nu peste multă vreme vor putea să ridice clădiri din piese scoase la o imprimantă 3D.

Cum va arăta prima casă din lume tipărită 3D (VIDEO)

Asemenea planuri are biroul de arhitectură Zaha Hadid Architects, care consideră că nu va trece chiar atât de mult timp până când se vor putea construi şi zgârie-nori din elemente produse de o imprimantă 3D, scrie The Independent. Până când acest lucru va fi posibil se va mulţumi să construiască nişte clădiri mai mici din piese 3D de îndată ce legislaţia o va permite, după rezolvarea problemelor ce ţin de costuri, asigurare, stabilirea celor cărora le revine răspunderea în cazul folosirii unor astfel de materiale şi durabilitatea unor astfel de construcţii.

O companie chineză s-a lăudat că a reuşit să tipărească 3D căsuţe simple, folosind ca material de construcţie un amestec de ciment şi deşeuri de materiale de construcţii. Fiecare astfel de căsuţă poate fi construită la un preţ de sub 4.000 de euro.

Alţii se gândesc deja la construcţii din elemente 3D realizate pe Lună, cum ar fi proiectul anunţat anul trecut de firma de arhitectură britanică Foster Ă Partners, o colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană cu privire la posibilitatea construirii unei baze pe satelitul natural al Pământul folosind sol selenar şi o imprimantă 3D robotizată.

Coborând însă pe Pământ, firma de arhitectură DUS Architects din Amsterdam s-a apucat deja de construcţia unei case demonstrative 3D, pe care se aşteaptă să o termine în trei ani, sperând ca ea să devină prima casă tipărită 3D din lume.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-va-arata-prima-casa-din-lume-tiparita-3d-video-12931309
12931309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.