Moda vinului la pahar
Daca in trecut a comanda vinul la pahar insemna ca ai de ales dintr-o gama restransa de soiuri, iar propriul gust era singurul care iti putea spune cat de mult a stat sticla destupata, lucrurile s-au schimbat: restaurantele din SUA si-au imbogatit oferta de vinuri disponibile la pahar si si-au ameliorat metodele de a pastra prospetimea vinului.
"Este o perioada foarte propice pentru servirea vinului la pahar", spune Talia Baiocchi, editor pentru SUA al Winechap.com, care a analizat si descris programele de vin la pahar a 30 de restaurante din New York.
De unde aceasta tendinta? Unul din motive este legat de starea economiei, altele tin de publicul care nu se mai multumeste doar cu "vinul casei", dar si de noile sisteme de servire, care pastreaza vinul proaspat mai multa vreme. Prohibition-Speakeasy Wine Club din Healdsburg, California, foloseste, de exemplu, sistemul Cruvinet, care poate pastra vinul proaspat timp de pana la 40 de zile. Iar in cadrul lantului de hoteluri si restaurante Kimpton s-a lansat de curand un sistem ecologic de servit vinul "la draft" direct din butoaie din otel inoxidabil sau din plastic, care folosesc un amestec de argon si azot pentru a propulsa vinul in afara.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro