Operele de artă care călătoresc

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 septembrie 2021 46 afişări

Operele de artă călătoresc prin lume spre expoziţii temporare, împrumutate de deţinători, persoane particulare sau muzee ori galerii de artă, iar uneori ajung în mici localităţi, care astfel le-au oferit diverse oferte turistice. Unele muzee optează pentru deschiderea unor filiale în alte oraşe, iar altele, cum ar fi Galeria Uffizi din Florenţa, preferă să împrumute lucrări care au legătură cu diverse locuri şi personalităţi din regiunea Toscanei, pe considerentul că, oricum, niciun muzeu important din lume nu ajunge să se expună în cadrul său toate operele de artă pe care le are, scrie New York Times. Muzeul derulează în acest scop un program „Uffizi Diffusi”. 

Aşa se face că în Castagno d'Andrea de la nord-est de Florenţa a ajuns o frescă în care se poate vedea unul dintre primele portrete care s-au păstrat ale lui Dante, cu ocazia comemorării a 700 de ani de la moartea acestuia şi aniversării a 600 de ani de la naşterea unui artist de prin partea locului care a realizat-o, Andrea del Castagno. Lucrări de la Uffizi a primit şi un castel din Poppi, pe care cândva naziştii l-au folosit drept ascunzătoare de opere de artă furate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Arta calatoare,
muzee,
arta,
Galeria Uffizi,
Florenţa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.