Cu minute in afara retelei
Un grup de hackeri se lauda ca in curand vor pune in vanzare primul software care decodeaza telefonul lansat de Apple si AT&T, astfel incat sa poata fi utilizat in orice retea de telefonie mobila.
Un grup de hackeri se lauda ca in curand vor pune in vanzare primul software care decodeaza telefonul lansat de Apple si AT&T, astfel incat sa poata fi utilizat in orice retea de telefonie mobila.
Un blogger spunea, dupa lansarea telefonului mobil iPhone, ca daca de a doua zi Apple ar incepe sa vanda iCola, ar renunta sa bea Coca-Cola. Dar pe cat de mare e numarul pasionatilor de electronice produse de compania lui Steve Jobs, oricand s-ar putea gasi in Statele Unite un numar similar de nemultumiti de calitatea serviciilor mobile oferite de AT&T in mai multe zone. Daca un consumator face parte din ambele tabere, e pus in fata unei dileme: sa cumpere un telefon mult-ravnit, dar pe care il poate folosi exclusiv intr-o retea care nu-l multumeste. Seria contractelor exclusive va continua si in Europa, sustinea recent cotidianul Financial Times. Conform acestuia, vor fi doar trei retele in care va putea fi folosit iPhone - T-Mobile in Germania, Orange in Franta si O2 in Marea Britanie. Pana la confirmarea zvonurilor, un grup de sase tineri si-au petrecut vara lucrand la un software care sa permita celor care cumpara telefonul vandut de Apple sa-l foloseasca in orice retea.
Si se pare ca in cele din urma au reusit. Un scurt material video al CNN ii prezinta pe "hackeri", ce nu au vrut sa-si divulge identitatea, reusind in mai putin de doua minute sa decodeze telefonul si sa-l faca utilizabil in reteaua T-Mobile. Totul se face fara a deteriora in vreun fel aparatul si fara a-i deschide carcasa. Software-ul abuzeaza, se pare, de o bresa a sistemului software in momentul cand se conecteaza la magazinul online iTunes, de pe care pot fi cumparate piese muzicale. Grupul de softisti are si un site, platforma care va fi folosita pentru a vinde licente. Pe iPhoneSIMfree.com sunt oferite raspunsuri la cateva intrebari. Una importanta, care va fi pretul aplicatiei software, nu-si gasise inca raspunsul la momentul redactarii acestui articol. Alaturi de pretul aparatului in sine, 399 de dolari (dupa ieftinirea anuntata saptamana trecuta), se adauga astfel pretul licentei care sa-l faca utilizabil si in alte retele, dar si costurile cu abonamentul AT&T pe doi ani de zile, fara de care nu se poate cumpara inca un iPhone. Aceasta i-ar putea pune pe alti hackeri sa se gandeasca unde ar mai putea aparea reduceri de costuri si sa gaseasca un raspuns care sa-i scoata din business pe cei sase proaspeti antreprenori. Din moment ce orice software poate fi piratat, de ce nu si un software facut sa pirateze aplicatia ce elibereaza iPhone de AT&T?
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro