Gadget Review: Acer swift 5, ultrabook-ultrauşor - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 19 mai 2018 146 afişări

Primul lucru pe care l-am sesizat la Acer Swift 5, şi nu numai eu, se leagă de cât de uşor este. Dacă ai ţine ochii închişi şi cineva ţi-ar înmâna Swift 5, nu ai crede că ai în mână un laptop de 14 inchi. Are doar 970 de grame, în timp ce alte laptopuri de această mărime au 1,1-1,3 kg. O altă comparaţie interesantă este cu un iPad pro de 13 inchi, ce are o greutate de aproape 700 de grame. Swift 5 (2018) este cu vreo 400 de grame mai uşor decât versiunea anterioară.

- Baterie mediocră

- Luminozitatea ecranului putea fi mai bună

+Foarte uşor

+ Performant

Laptopul are un design clasic, iar modelul pe care l-am avut în teste are o combinaţie de culori de albastru şi auriu, ceea ce-l face să arate premium; mie mi-a plăcut. Totuşi, nu acelaşi lucru nu poate fi spus şi despre calitatea construcţiei. Datorită faptului că laptopul este construit dintr-un aliaj de magneziu care îi permite să aibă o greutate mică, nu are totuşi tăria unui aliaj din aluminiu. Dacă ar fi să cataloghez cele trei niveluri de calitate, le-aş ordona aşa: plastic, aliaj de magneziu, aluminiu. Totuşi, acest lucru nu m-a deranjat atât de mult şi aş prefera greutatea mică a acestui laptop - în dauna unui laptop mai greu, dar din aluminiu.

Pe lângă faptul că este mai uşor, acest laptop este şi rapid. Noi am avut o variantă echipată cu un procesor Intel i7 de 1.8 GHz, generaţia a opta, 8 GB DDR3 RAM, 512 GB SSD şi o placă grafică integrată de la Intel. Laptopul rulează Windows 10 şi vine echipat cu o baterie de 36 Wh. Aceste elemente îl fac pe Acer Swift 5 foarte portabil şi destul de performant pentru a realiza majoritatea lucrurilor de care ai nevoie (editare texte, fotografii şi chiar editare video). Pe partea de jocuri, experienţa este limitată din cauza plăcii video integrate, ceea ce înseamnă că poţi încerca jocuri mai vechi, dar nu şi pe cele mai noi, cu cerinţe grafice ridicate.

Displayul este de 14 inchi, are margini mici şi astfel poţi lucra confortabil la editarea unei fotografii sau a unui mic video. Unghiurile de vizualizare sunt destul de bune şi culorile sunt redate corect, dar mi-aş fi dorit ca luminozitatea ecranului să fie mai ridicată, deoarece nici măcar la maximum nu-l poţi utiliza eficient atunci când bate soarele în monitor. Ceea ce e puţin ciudat, având în vedere că este un ultrabook a cărui menire este să fie folosit pentru tot şi oriunde. Am editat poze şi chiar şi un video (rezoluţie Full HD) şi totul a mers fără probleme, iar culorile păreau naturale şi contrastante. M-am uitat şi la un film, iar experienţa a fost una bună, deşi mi-aş fi dorit ca difuzoarele, atunci când volumul este dat la maximum, să nu zdrăngănească atât de tare.

Tastatura este una satisfăcătoare. Nu este printre cele mai bune sau cele mai proaste pe care am tastat, dar poţi să-ţi faci treaba şi am scris destul de mult fără să simt nevoia să schimb laptopul. Trackpadul este şi el OK, degetele curg repede şi fără rezistenţă, dar este puţin cam tare şi cam zgomotos la clic.

Un alt punct la care astfel de laptopuri excelează în mod obişnuit este autonomia bateriei. n cazul de faţă, pentru că Swift 5 are o baterie mică, te poţi aştepta la o funcţionare de 6-7 ore pe o singură încărcare. Acest lucru se poate prelungi dacă scazi luminozitatea şi treci pe modul economic. Partea bună este faptul că laptopul se încarcă destul de repede: de la 0 până la 100% ajunge în cam o oră şi jumătate sau două ore. De obicei, ultrabookurile nu stau foarte bine la capitolul conectivitate, deoarece sacrifică numărul de porturi pentru o portabilitate mai ridicată.

Totuşi, Swift 5 este o excepţie deoarece are două porturi USB 3.0, un port HDMI, jack audio şi un port USB de tip C. Un alt lucru, destul de minor aş spune eu, care m-a deranjat este zgomotul ventilatorului atunci când funcţionează la viteză mare pentru a reduce căldura laptopului.Swift 5 este foarte atrăgător pentru cei care au nevoie de un laptop oriunde s-ar afla şi care ar putea duce majoritatea lucrurilor pe care ai vrea sau ai avea nevoie să le faci. Totuşi, bateria are o autonomie mică, iar asta înseamnă să ai încărcătorul la tine în zilele ocupate.

Având în vedere aceste elemente, eu consider că Acer a făcut un pas în faţă şi mă aştept la ceva şi mai bun pentru versiunea 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.