Pasarile infuriate si purceii cei verzi
La prima vedere, Angry Birds pare doar un joc banal, de care te-ai putea plictisi in cel mult zece minute. Insa lucrurile nu sunt asa, ba chiar utilizatorii de gadgeturi Apple din toata lumea l-au descarcat de peste 75 de milioane de ori.
Unde e un lup mare si rau atunci cand ai nevoie de el? Porcusorii verzi au furat toate ouale pasarilor si s-au ascuns in case din barne de lemn, caramizi si gheata. In absenta lupului care sa darame casele, pasarile furioase au montat o catapulta uriasa care sa arunce cu bolovani in casele porcilor, ca sa le sfarame. Sunt cinci tipuri de pasari, fiecare cu stilul ei. La inceput, combatantele trebuie sa distruga niste structuri simple si sa nimiceasca niste purcei, insa ulterior, casele devin din ce in ce mai solide si porcusorii din ce in ce mai mari si mai greu de ucis. Nu este un scenariu de desene animate, ci descrierea unuia dintre cele mai populare jocuri ale momentului.
"Sunt dependent de Angry Birds. Il am in calculator, pe telefon si pe iPad. Mi se pare foarte distractiv sa castigi puncte daramand bucati de lemn si caramizi", a comentat Nick, un adolescent, pe site-ul ziarului The New York Times, unde a fost facut un sondaj referitor la cele mai populare jocuri ale momentului. Nick urmeaza si niste cursuri legate de dezvoltarea jocurilor, asa ca tine si sa aprecieze efortul pentru constructia jocului. La fel ca Nick sunt alte milioane de tineri. Fanii de pe Twitter ai jocului afiseaza poze cu prajituri pe care le-au decorat cu personajele din joc. Pe YouTube, parintii posteaza filmulete cu copiii jucand Angry Birds. Chiar si prezentatorii unor emisiuni de la televiziunile americane nu pot rezista fara sa faca vreo gluma despre joc. Un exemplu in acest sens este Conan O'Brien, care aminteste aproape in fiecare seara despre jocul ale carui personaje sunt pasarile si porcii.
Angry Birds este creat de compania finlandeza Rovio, in urma unei investitii de peste 100.000 de euro. Creat special pentru iPhone, jocul a aparut in decembrie 2009, in magazinul de aplicatii al Apple, App Store. De atunci a devenit practicabil pe mai multe dispozitive, inclusiv iPad, telefoanele care ruleaza pe sistemul de operare Android si Sony PlayStation Portable, depasind peste 75 de milioane de descarcari, potrivit companiei care l-a dezvoltat. Majoritatea vanzarilor provin de la magazinul App Store, unde Angry Birds a capatat titlul de cea mai bine vanduta aplicatie.
"Apple este platforma de dezvoltare numarul unu din perspectiva mea ca programator. Iti ofera o sansa uriasa", crede Peter Vesterbacka, dezvoltator la Rovio, pe a carui carte de vizita, in dreptul functiei, scrie "Vulturul suprem". Pretul aplicatiei pentru iPhone este de 99 de centi. Unii programatori au facut deja mii de dolari din vanzarea de jocuri si programe prin magazinul de aplicatii. La fiecare aplicatie vanduta, Apple ia un procent de 30% din pretul acesteia. Compania a anuntat recent ca utilizatorii platformei iOS au depasit 10 miliarde de aplicatii descarcate.
Ce au facut insa creatorii Angry Birds sa aiba un asemenea succes? In primul rand, aplicatia este disponibila pe toate dispozitivele si este vorba de un joc usor, unde utilizatorii intampina diverse situatii de care nu au cum sa se plictiseasca. In plus, pretul lui este destul de mic, iar producatorii aduc mereu imbunatatiri. "Jocul a avut un inceput slabut, insa ulterior a devenit un fenomen. Angry Birds a ajuns numarul unu in magazinul de aplicatii, de departe mai popular decat orice alta aplicatie", afirma Peter Vesterbacka. "Atunci cand cineva isi cumpara un iPhone, prima aplicatie recomandata de prieteni este Angry Birds", precizeaza el. In prezent, echipa Rovio lucreaza la o versiune 3D a jocului, iar pasarile furioase vor ajunge si la Hollywood prin lansarea la 15 aprilie a filmului "Rio", ce are la baza jocul. Filmul se va lansa odata cu editia speciala a jocului, denumita "Angry Birds Rio".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro