Zambeste, maine poate fi mai rau

Postat la 30 iunie 2008 275 afişări

Intr-o lume in care zambetul e conditionat de o reteta de antidepresive, T.A. Smith a preluat conceptul de terapie prin ras, care a inceput sa fie folosit de specialisti in psihologie si medicina de la jumatatea anilor '90, si l-a transpus in mediul online (pe www.smile-therapy.com), in incercarea de a spori coeficientul de optimism din lume.

Fondatorul site-ului smile-therapy.com, T.A. Smith, s-a saturat de sti-rile negative din mass-media. "Chiar nu se intampla lucruri bune?", se intreba Smith mereu. Raspunsul este "ba da, si chiar foarte multe". Astfel s-a ridicat un nou semn de intrebare: mai multe stiri bune ar ajuta cu ceva? Asa se face ca lui Smith i-a venit ideea de a aduna pe un site, de la utilizatori, solutiile si lucrurile intelepte care i-au ajutat pe ei la un moment dat, si sa creeze o biblioteca digitala plina de idei, informatii, sfaturi si vorbe intelepte. Spre exemplu: locuitorii din Florida stiu cel mai bine cum sa trateze arsurile de soare, in timp ce locuitorii din Alaska spun ca pentru a pastra temperatura corpului la cote normale, cand afara sunt ?30 de grade, este nevoie de 2 straturi de haine. "Ceea ce vrem noi este sa promovam numai stiri pozitive. Cand gasim ceva haios, interesant, incurajator sau motivant, postam pe site. Noi ne imbogatim cu energie pozitiva", spune Smith. Un exercitiu propus de Smith: Doi oameni au fiecare cate o bancnota de 1 dolar. Cei doi fac schimb de bancnote. In continuare au cate 1 dolar fiecare. Aceiasi doi oameni au cate o idee. Ei fac schimb de idei si au astfel cate doua idei fiecare. Smith vrea sa arate ca, atunci cand pui laolalta mii de creiere umane, impartasind ceea ce stie fiecare, este normal ca fiecare sa se gandeasca ce anume poate invata de la ceilalti si ce be-neficii ii vor aduce noile informatii.



Cine este T.A. Smith?
Smith s-a nascut si a crescut in Syracuse, New York. A absolvit Universitatea din Massachusetts. Are 20 de ani de experienta in creditele ipotecare. Este casatorit, are o fiica si doua laboratoare de ciocolata. Hobby-urile lui includ golful, lectura, cursele de cai, schiul si calatoriile. Telurile: "Sa-mi traiesc viata pana la ultima picatura; sa ajut oamenii in nevoie si sa nu iau viata prea in serios (daca tot nu va iesi viu din ea niciunul dintre noi)."

SpinVox.com este un site care inregistreaza mesajele vorbite si, intr-un mod ingenios, le transforma in text. Apoi transmite mesajul utilizatorului la o destinatie aleasa de acesta. La ce foloseste? "Cu SpinVox economisesc cel putin doua ore pe saptamana in care ascultam voicemail-uri, de obicei, irelevante", spune Benjamin Cohen, corespondent pentru postul britanic de televiziune Channel 4 News. Cum lucreaza SpinVox? Capteaza cuvintele rostite si le transmite sistemului de conversie a vocii in mesaje, cunoscut sub numele de "D2", care le reda apoi ca bloc de text. D2 e o combinatie intre inteligenta artificiala, tehnologia de recunoastere a vocii si lingvistica normala. De-a lungul a patru ani, D2 a transformat milioane de mesage de la milioane de voci si accente diferite, in limbile engleza, franceza, spaniola si germana.

DaylyWritingTips.com este un site creat de cinci tineri care stiu cat este de important sa te poti exprima corect in scris intr-o lume in care oamenii sunt inconjurati de e-mail-uri, instant messaging, bloguri sau social networking. Pentru a ajuta persoanele cu probleme in domeniu, cei 5 au creat daily writing tips, un site care contine sfaturi simple, dar eficiente, de imbunatatire a scrisului. Site-ul include categorii de teorie gramaticala, punctuatie, vocabular, bazele scrisului sau chiar recenzii de carti. Fondatorii propun utilizatorilor un nou cuvant in fiecare zi si ii atentioneaza si asupra greselilor frecvente. Echipa e formata dintr-un editor si patru redactori. Fiecare este licentiat intr-un domeniu precum economie sau literatura si toti au lucrat ca jurnalisti pentru diverse publicatii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Zambeste,
,
maine,
poate,
fi,
mai,
rau
/business-hi-tech/it/zambeste-maine-poate-fi-mai-rau-4074279
4074279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.