iPhone 6. Mare. Mai mare. Şi cu un ceas

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 13 septembrie 2014 383 afişări

Un important site de business a numit Apple compania iPhone, deoarece 53% din venituri şi 70% din profit vin din vânzarea de telefoane. Cât timp cei de la Apple vor reuşi să producă cel puţin un model de iPhone de succes, atunci nu vor avea de ce să îşi facă griji.

iPhone 6. Mare. Mai mare. Şi cu un ceas

iPhone este, fără doar şi poate, produsul cel mai inovator lansat de compania fondată de Steve Jobs. Atunci când primul model a ieşit pe piaţă, în 2007, industria de profil s-a schimbat definitiv. Deşi nu pot fi creditaţi cu inventarea touchscreen-ului, cei de la Apple au transformat această tehnologie într-una de zi cu zi. Camera foto a primului iPhone era mai bună decât a oricărui alt telefon; sistemul multitouch, prin care utilizatorii puteau mări sau micşora o imagine, a reprezentat o noutate absolută. Chiar şi sistemul de operare era unul nou.

Au urmat, firesc, diverse modele de iPhone, fiecare cu o serie de îmbunătăţiri aduse. Câteva elemente de bază au fost păstrate: tipul designului, meniul sistemului de operare sau poziţia logo-ului pe spatele telefonului. Niciuna din versiuni nu a promis însă o nouă „revoluţie“. Până acum.

2014 a fost anul aşteptat de oamenii din industrie, de cei din media şi de mulţi alţii. Toată lumea a vrut să vadă cum Tim Cook, „moştenitorul“ imperiului creat de Steve Jobs, va reuşi să inoveze unul dintre cele mai vândute produse din lume. Interesul a fost atât de mare încât „iPhone 6“ a depăşit în ultimele 12 luni, ca număr de căutări pe Google, termeni precum „Dumnezeu“ sau „pacea mondială“.

Evenimentul de lansare nu a lăsat de dorit. Trecând cu vederea micile probleme tehnice, precum transmisiunea live oferită de Apple care nu prea a funcţionat, cei mai mulţi s-au arătat entuziasmaţi de noua colecţie a gigantului din Cupertino

Surprinzător, Bursa de pe Wall Street nu s-a lăsat impresionată de eveniment, acţiunile fiind în declin în timpul lansării şi într-o uşoară creştere după aceasta.

Deşi toată lumea era nerăbdătoare să vadă versiunea oficială a iPhone 6, vedeta serii a fost cel mai nou produs al echipei conduse de CEO-ul Tim Cook, Apple Watch.

Apple Watch, primul produs nou lansat sub conducerea lui Tim Cook, vine în trei variante: Watch, Watch Sport şi Watch Edition. Toate vor rula o versiune specială de iOS 8 şi vor avea numeroase facilităţi legate de fitness şi sănătate. Apple Watch va folosi mai mulţi senzori pentru a monitoriza bătăile inimii, distanţa parcursă pe jos sau numărul de calorii arse în timpul exerciţiilor. „Este incredibil ce poţi să faci cu Apple Watch“, a spus Tim Cook. „Un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi exerciţii, este extrem de important pentru noi, cei de Apple.“ Utilizatorii vor putea să împărtăşească programele de lucru sau rezultatele obţinute. La final, compania a introdus WatchKit, un limbaj ce permite oricui realizarea de soft compatibil cu Apple Watch, moment ce s-a dovedit pe placul dezvoltatorilor de aplicaţii.

Revenind la iPhone, acesta este primul an în care Apple lansează două variante diferite de telefon. „iPhone 6 şi iPhone 6 Plus reprezintă ceva unic în istoria Apple“, a declarat Tim Cook în timpul lansării de la Flint Center for the Performing Arts.

iPhone 6 are un ecran Retina HD de 4,7 inchi, adică o zonă de vizionare cu 38% mai mare decât în cazul iPhone 5S. Versiunea Plus are un ecran chiar mai mare, de 5,5 inchi şi o zonă de vizionare mărită cu 88% faţă de 5S şi un număr de pixeli de trei ori mai mare. Alte noutăţi se regăsesc în zona de hardware, cu o nouă cameră foto, un nou procesor şi spaţii de stocare record, de până la 128 GB.

Zvonurile conform cărora Apple intenţionează să intre în zona plăţilor mobile s-au adeverit odată cu lansarea Apple Pay, sistemul de plăţi prin dispozitivele producătorului american. Pe scurt, Apple Pay va permite achiziţionarea unor produse sau servicii doar cu iPhone-ul, fără a mai fi nevoie de vreun card de credit sau de semnătură electronică. Mai multe instituţii financiare, precum VISA sau Mastercard, au semnat deja contracte de colaborare cu Apple.

Sistemul va fi disponibil în primă fază doar în Statele Unite, începând cu luna octombrie, pentru ca în 2015 să fie implementat la nivel global.

„Apple a introdus lumii numeroase produse care au schimbat regulile jocului“, a mai spus Tim Cook. „Încă o dată, compania noastră şi-a propus să captiveze lumea cu noi produse şi servicii.“

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iphone,
crestere,
ceas,
apple,
refuz,
companie,
important,
model,
reusita,
timp
/business-hi-tech/telecom/iphone-6-mare-mai-mare-si-cu-un-ceas-13260896
13260896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.