A muncit zece ani în străinătate, apoi a pierdut toţi banii câştigaţi afară din cauza "prietenilor" săi români
De mai bine de două decenii Tudor Constantinescu a început să studieze şi să dezlege tainele mâncărurilor. După mai mulţi ani în care şi-a încercat talentele culinare în Europa de Vest, SUA şi pe alocuri în Asia, a decis să se întoarcă în ţară şi să pună bazele lanţului de restaurante Chocolat.
Plecase la 14 ani din România, în Belgia - ţara ciocolatei, împreună cu mama sa. A urmat vreme de cinci ani cursurile Institutului de Studiu şi Cercetare în domeniul Industriei Alimentare din Bruxelles şi, spune el, şi-a dezvoltat atât pasiunea pentru arta culinară, cât şi îndemânarea în gătit. Studia zilnic de la 7:30 de dimineaţă până la şase seara; în weekend şi în vacanţe elevii mergeau să facă practică în domeniu, în brutării, cofetării sau restaurante.
A rămas în Belgia nouă ani, timp în care a fost ucenic în cadrul mai multor restaurante, dar şi-a încercat şi norocul cu o afacere proprie. La 21 de ani şi-a început „cariera„ de antreprenor: a transformat un beci în laborator şi a început să vândă produse de patiserie, tarte sărate şi dulci la standul său mobil din pieţele volante. Afacerea mergea, însă nu s-ar fi putut îmbogăţi astfel; câştiga doar cât să se întreţină. A vândut standul şi a plecat la Paris, unde a continuat stagiile în restaurante; apoi a emigrat în SUA unde s-a angajat în restaurante, iar la început curăţa legume şi tăia căpşune; a învăţat sistemul şi a devenit consultant gastronom pentru o companie care colabora cu lanţurile hoteliere de lux (Marriott şi Hilton) şi cu industria de croaziere. Astfel a ajuns să viziteze întreaga lume la bordul vaselor de croazieră şi într-un an şi jumătate a ajuns să vadă lumea – din Singapore în Caraibe şi din Canada în Birmania.
Se ocupa de crearea meniului, de identificarea furnizorilor, de selectarea materiilor prime, a personalului şi de proiectarea bucătăriilor. După ce a făcut înconjurul lumii a decis să se întoarcă în România unde, spune el, a pierdut toţi banii câştigaţi afară din cauza unor parteneriate nereuşite cu români. După doi ani de încercări, în 2006 Tudor Constantinescu a lansat pe piaţă Chocolat, având azi două butic-restaurante, în centrul vechi şi Dorobanţi, şi o locaţie tip stand în centrul comercial Băneasa Shopping City. Deşi nu dă detalii despre afacerile sale, spunea recent că în 2015 va ajunge la un rulaj de 5 milioane de euro.
FUNCŢIE acţionar
VÂRSTĂ 37 de ani
CIFRĂ DE AFACERI 2012 N/A
ANGAJAŢI 150
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro